Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΩΔΩΝΗ
Νέες μεθοδεύσεις ξεπουλήματος

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Τα σχέδια ξεπουλήματος της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» που απεργάζεται η διοίκηση της ΑΤΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από τον πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας - Φιλιππιάδας να περάσει την άποψη ότι πρέπει να πωληθούν στην ΑΤΕ οι μετοχές της «Δωδώνης» που κατέχει η ΕΑΣΑΦ, για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της Ενωσης. Κι όπως τονίζεται, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε λύνονται τα χέρια της διοίκησης της ΑΤΕ να ξεπουλήσει τη «Δωδώνη» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στην ανακοίνωση τής ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ τονίζεται ακόμα πως τα όποια προβλήματα της Ενωσης Αρτας - Φιλιππιάδας δε λύνονται και δεν πρέπει να λυθούν με την πώληση των μετοχών της Δωδώνης, η οποία στην πράξη στήριξε και στηρίζει τα εισοδήματα χιλιάδων κτηνοτροφικών οικογενειών. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ενωσης τα δημιούργησε και τα επιτείνει η αντισυνεταιριστική και αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, σε συνδυασμό με τα ληστρικά επιτόκια της ΑΤΕ.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να αντιδράσουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά σε κάθε προσπάθεια πώλησης στην ΑΤΕ των μετοχών της «Δωδώνης» που κατέχει η Ενωση Αρτας - Φιλιππιάδας. Τους καλεί να αντισταθούν και να απαιτήσουν να γίνει η «Δωδώνη» καθαρά συνεταιριστική επιχείρηση των συνεταιριστικών οργανώσεων της Ηπείρου. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η Δωδώνη είναι δικό σας έργο, δικό σας δημιούργημα και σας ανήκει»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ