Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΓΕΣ
Πρασινογάλαζοι χαμαιλέοντες...

Μια νέα ανακοίνωση απροκάλυπτου εμπαιγμού των βαμβακοπαραγωγών έβγαλε χτες η πρασινογάλαζη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μετά την προκλητική και κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ με ημερομηνία 25 Μάη 2001, χτες δημοσιοποιήθηκε μια πιο «κομψή» αλλά επί της ουσίας εξίσου κατάπτυστη ανακοίνωση.

Και τι λέει αυτή; Γνωστοποιεί στους βαμβακοπαραγωγούς ότι τα πρασινογάλαζα μέλη του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο συνεδρίασε προχτές, αποφάσισαν ομόφωνα να αναλάβει η ΠΑΣΕΓΕΣ πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις για τη συγκρότηση εθνικής στρατηγικής για όλα τα προϊόντα και για το βαμβάκι ιδιαιτέρως... Ετσι τη λένε τη «στρατηγική» κοροϊδίας των βαμβακοπαραγωγών και γενικώς όλων των αγροτών, τώρα. Και «ιδιαιτέρως» το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ εκτίμησε ως ιδιαιτέρως αρνητικές τις επιπτώσεις της πρόσφατης διαπραγμάτευσης για το βαμβάκι. Γιατί έγινε αυτό που έγινε και από ποιους έγινε, είναι μάλλον ένα θέμα «ιδιαιτέρως» άγνωστο για την πρασινογάλαζη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ και.. δε χρειάζεται να το ξέρουν οι βαμβακοπαραγωγοί.

Η «επικοινωνιακή» κοροϊδία της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ συνεχίζεται με αναφορές του τύπου ότι η αύξηση της συνυπευθυνότητας χωρίς φραγμούς δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών και ως συνέπεια του πρώτου μειώνεται κι η προκαταβολή. Αν μπορούσαν να κρύψουν τα παραπάνω, ποιος ξέρει τι θα ανακοίνωναν. Από κοντά βέβαια επισημαίνεται πως «οι δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κρίνονται ως θετικές, μόνο στην περίπτωση που το βάρος της προσπάθειας αυτής δε θα επωμιστούν μόνο οι αγρότες». Μα καλά τόση ξετσιπωσιά; Δε γνωρίζουν οι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι το ευρω - παραμύθι των περιβαλλοντικών μέτρων πλήττει μόνο τους αγρότες; Δε γνωρίσουν ακόμα ότι με πρόφαση τα περιβαλλοντικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο νέο ολέθριο κανονισμό για το βαμβάκι, συντελείται η δραστική μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας;

Είναι προφανές ότι η πρασινογάλαζη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ τα γνωρίζει όλα αυτά και γνωρίζει επίσης τι ακριβώς περιμένει τους βαμβακοπαραγωγούς. Αλλά για λόγους στήριξης της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ρίχνει το «άθλιο επιχείρημα» για αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης του νέου συστήματος, εννοώντας σαφώς την προσαρμογή στις καταστροφικές εντολές της ΕΕ γιατί... έτσι θα υπάρξει όπως αναφέρεται, «μεγιστοποίηση της ωφέλειας» και «ελαχιστοποίηση των ζημιών». Και η απροκάλυπτη κοροϊδία συμπληρώνεται με το «κερασάκι» ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συμφωνήσουν σε νέα θέση για το μέλλον της βαμβακοπαραγωγής, ώστε όταν το θέμα επανέλθει προς διαπραγμάτευση στην ΕΕ, η χώρα μας να είναι έτοιμη ν' αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Πολλά θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από τα όσα διαλαλεί η πρασινογάλαζη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά το σίγουρο είναι ότι με την πρακτική που ακολουθεί, η αύξηση της ξεφτίλας της, δεν έχει κανένα φραγμό!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική αντίδραση στην κοροϊδία(2004-12-28 00:00:00.0)
Τώρα είδαν... 1.116.000 τόνους(2004-12-23 00:00:00.0)
Αρμεγμα στο «άρμεγμα»(2003-02-28 00:00:00.0)
Αγαπητέ βαμβακοπαραγωγέ...(2002-03-09 00:00:00.0)
Από σφαγή σε σφαγή(2002-03-08 00:00:00.0)
Αβέβαιο το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας(1997-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ