Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεσμευμένοι για επανέλεγχο σωλήνες όλμου και πυρομαχικά

Δεσμευμένοι παραμένουν σωλήνες όλμου ίδιου τύπου με αυτόν του πρόσφατου δυστυχήματος στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών, καθώς και πυρομαχικά της ίδιας μερίδας, «μέχρι περατώσεως των απαραίτητων ενεργειών» όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Οπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ. στο εν λόγο Πεδίο Ασκήσεων, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τριών οπλιτών και τον βαρύ τραυματισμό ενός υπολοχαγού.

Μετά το δυστύχημα, διαχεόταν ότι «ο πυροσωλήνας του βλήματος είχε ανοίξει σαν τριαντάφυλλο» και ότι η αιτία του δυστυχήματος πρέπει να αναζητηθεί στο βλήμα, το οποίο φέρεται να εξερράγη μόλις «έπεσε» μέσα στο σωλήνα, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης.

Το βλήμα είχε κατασκευαστεί το 1984, αλλά στρατιωτικές πηγές επιμένουν ότι ήταν εντός ορίου ζωής. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι δεν μπορεί να είναι ελαττωματική όλη η παρτίδα με τα αντίστοιχα πυρομαχικά, καθώς είχαν περάσει από τον τακτικό ετήσιο έλεγχο. Σημειωτέον είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο δυστύχημα με όλμο στον Ελληνικό Στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ