Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Δε φτάνει η αγανάκτηση, χρειάζεται ενεργητική συμμετοχή στους αγώνες

Περιοδεία του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να συμπορευτούν με το ΚΚΕ εκτιμώντας τη σταθερότητά του στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, απηύθυνε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Αττικής. Κάλεσε, παράλληλα, τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1η Νοέμβρη.

«Δε φτάνει να αγανακτούμε», τόνισε. «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με αγώνες. Θα φύγει με το λαό στη γωνία, με ραμμένο το στόμα και υπάκουο ή θα φύγει κάτω από την πίεση του λαού που απαιτεί ριζική πολιτική αλλαγή; Δηλαδή, προβάλει στόχους, αιτήματα, διεκδικήσεις, όχι αυτά που του πετάνε από πάνω σαν ψίχουλα. Να μη μάθει να ανέχεται να ζει με κουπόνια σίτισης και ένα μίνιμουμ δείκτη προστασίας για την εξαθλίωση».

«Εμείς λέμε ότι πρέπει ο λαός να έρθει στην εξουσία», συνέχισε. «Το ΚΚΕ, πέρα από την ψήφο, ζητά να πάρει δύναμη από εσάς με την ενεργητική σας συμμετοχή. Οι κοινωνίες αλλάζουν με την ενεργή συμμετοχή των μελών τους. Αυτοί που παράγουν τον πλούτο πρέπει να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους μέσα από τους χώρους δουλειάς, να αποφασίζουν για το τι θα γίνει και το πώς θα δουλέψουν και να πετάξουν από το κεφάλι τους αυτούς που τους καταδυναστεύουν».

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να φέρει νέα μέτρα κατά του ασφαλιστικού, ομαδικές απολύσεις, νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης. Επιπλέον, φέρνει νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που νομιμοποιεί τη συνδιαλλαγή κομμάτων και επιχειρήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένου για το αν είναι εφικτή η ρήξη με την ΕΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παλιότερα υπήρχε το "καρότο" από την ΕΕ για σύγκλιση των μισθών, των κοινωνιών, για δημοκρατία και ασφάλεια. "Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια", γράφονταν τότε. Τώρα χάσαμε τα κουτάλια και τα πιρούνια. Ολα αποδείχτηκαν ένας μύθος. Σήμερα η ΕΕ έχει 16.000.000 άνεργους. Σήμερα που δεν μπορούν να πουν αυτά τα παραμύθια, ασκείται τρομοκρατία για να μένει ο λαός πειθήνιος. Το ελκυστικό το παραμέρισαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ