Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Αποκαλυπτική η αντιλαϊκή σύμπλευση και στα θέματα της Υγείας

Eurokinissi

Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει τη σύμπλευσή τους και στα θέματα της Υγείας, τόνισε παίρνοντας το λόγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης. Οπως σημείωσε: «Αυτή η πραγματικότητα, όσο καλύτερα και γρηγορότερα κατανοηθεί, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα αποφασιστικής ενίσχυσης της λαϊκής πάλης, ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, χειραφετημένου από το σαράκι ότι "δε γίνεται αλλιώς", ότι χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, μπορεί να μπουν σε πορεία λύσης οι λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην Υγεία, η στήριξη των υγιών επιχειρηματιών, οι κανόνες λειτουργίας και ελέγχου των επιχειρηματιών, που υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέσεις που δίνουν εξετάσεις καταλληλότητας στο κεφάλαιο, είναι θέσεις που σπέρνουν αυταπάτες και αποσκοπούν στην ενσωμάτωση της αγανάκτησης των λαϊκών στρωμάτων, ότι δήθεν έχει τον τρόπο ή υπάρχουν οι τρόποι να συγκεραστούν αντίθετα συμφέροντα και τελικά να ωφεληθούν όλοι.

Τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με την κυβέρνησή του θα αναπτυχθεί ένα πανελλαδικό δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Δεν απαντά, όμως, αφού θα συμβαίνει αυτό, σε τι ακριβώς θα χρειάζεται ο ιδιωτικός τομέας που θα συνεχίσει να υπάρχει και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δε μιλά σε καμία περίπτωση για κατάργηση του επιχειρηματικού τομέα, ούτε στην πρωτοβάθμια, ούτε στη δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας.

Το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή, με την τεράστια δυνατότητα που προσφέρει η παραγωγικότητα της εργασίας, οι κατακτήσεις της επιστήμης, τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, η ύπαρξη ενός πολυάριθμου εξειδικευμένου υγειονομικού δυναμικού δεν μπορούν να αξιοποιηθούν απ' όλο και μεγαλύτερο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων, αποδεικνύει ακριβώς τη μεγάλη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος που έχει "φάει τα ψωμιά του", που γίνεται όλο και πιο επιθετικό και που υποτάσσει τα πάντα, ακόμη και την Υγεία, στις ανάγκες του κέρδους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εναποθέτει την ανακουφιστική φροντίδα σε παντός είδους ιδιώτες (2022-12-22 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η πάλη για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκου με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής (2021-04-30 00:00:00.0)
Ενταση της επίθεσης, με παραπέρα εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης (2019-07-27 00:00:00.0)
Προωθούνται μέτρα βαθιά ταξικά (2013-03-30 00:00:00.0)
Για την Υγεία του λαού (2006-02-09 00:00:00.0)
Δημόσιο σύστημα με δωρεάν υπηρεσίες (2003-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ