Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Δημόσιο σύστημα με δωρεάν υπηρεσίες

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ

«Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα του συστήματος Υγείας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για το σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό».

Τα παραπάνω τονίζει η Αχτιδική Επιτροπή Υγείας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της. «Παλεύουμε, συνεχίζει, για σύγχρονο δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγείας - Συνταξιοδότησης - Πρόνοιας), που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Οι κοινωνικές παροχές στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας να είναι πραγματικά δωρεάν. Οι κρατήσεις των ασφαλισμένων για τον κλάδο Υγείας να καταργηθούν. Να ενταχθούν στο Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες, που λειτουργούν σήμερα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Να καταργηθεί η δραστηριότητα των επιχειρηματιών στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας. Η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού είναι σε βάρος του πρώτου. Η χρηματοδότηση των παραπάνω τομέων υπηρεσιών πρέπει να γίνεται από το κράτος και τους εργοδότες. Το αποκλειστικά Δημόσιο Ενιαίο Σύστημα Υγείας να παρέχει δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα λαϊκά στρώματα: Εργαζόμενους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, μετανάστες, πρόσφυγες, φαντάρους, ξεκινώντας από την πρόληψη και τον οικογενειακό προγραμματισμό και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, έως και την τριτοβάθμια περίθαλψη. Εξειδίκευση κατά φύλλο, ηλικία, επάγγελμα, περιοχή, με βάση τις προτεραιότητες».

«Ολο το προσωπικό στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας και οι γιατροί του ΙΚΑ να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας και δυνατότητες επιστημονικής εξέλιξης», τονίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Οι απόψεις που υποστηρίζουν τη μονιμοποίηση του ιατρικού προσωπικού του ΙΚΑ και ταυτόχρονα τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων, στρέφονται ενάντια στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ιατρικού προσωπικού και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ