Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Βγαίνουν σήμερα στο δρόμο

Τρεις μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στα κέντρα αισθητικής «Beauty and Diet» του Ομίλου Αυγερινοπούλου και εκφράζουν έντονους φόβους για το μέλλον της επιχείρησης. Γι' αυτό το λόγο, οι εργαζόμενοι του Ομίλου πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η κατάσταση στον Ομιλο Αυγερινοπούλου έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς οι εργαζόμενοι το μόνο που εισπράττουν εδώ και καιρό είναι «υποσχέσεις» για τη διασφάλιση της εργασίας τους, στην πραγματικότητα όμως βρίσκονται στον αέρα. Να υπογραμμιστεί ότι ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Παροχής Υπηρεσιών και Προϊόντων Αισθητικής και Αδυνατίσματος, από τους 1.600 εργαζόμενους που απασχολούσε ο Ομιλος έχουν μείνει 750!

Το υπουργείο Εργασίας τηρεί «σιγήν ιχθύος» και αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμα μια φορά ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Δ. Ρέππα, για τον ενδιαφέρον της κυβέρνησης να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, ήταν μεγάλα ψέματα, καθώς επιχειρήσεις κλείνουν, θέσεις εργασίας χάνονται, ενώ δε διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στον Ομιλο. Σοβαρότατες, όμως, ευθύνες έχουν και οι πλειοψηφίες στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τη ΓΣΕΕ, που όχι μόνο δεν έχουν πάρει πρωτοβουλίες σε αγωνιστική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων, αλλά φροντίζουν διαρκώς να εκτονώνουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ