Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Απεργία για δωρεάν Υγεία

Εικοσιτετράωρες απεργίες αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 18 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα δύο Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς - στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι - για την απαίτηση λύσεων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τα νοσοκομεία του νησιού, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό. Παράλληλα, 24ωρη παγκεφαλληνιακή απεργία και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου του Αργοστολίου προκήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς μετά από πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ώστε ο αγώνας για δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας για τους εργαζόμενος και το λαό του νησιού να είναι κοινός και συντονισμένος.

Κεντρικά αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης, είναι:

  • Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας.
  • Πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες με ικανοποιητικά αμειβόμενο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Εξοπλισμός Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και στελέχωσή τους.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Κεφαλονιά καλεί το λαό του νησιού να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία και να δώσει αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο και τονίζει πως «η προσπάθεια των πολιτικών εκφραστών των συμφερόντων των μονοπωλίων, κεντρικά και τοπικά, σε όλα τα επίπεδα, (κόμματα, παρατάξεις στα συνδικάτα, στα Δημοτικά Συμβούλια, στη Νομαρχία κλπ.) για τη μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα, πρέπει να βρει απάντηση στον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ