Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Πανεργατική κινητοποίηση αύριο

Για μέτρα στήριξης των ανέργων και του εισοδήματος των εποχικών εργατών

Μέρα πανεργατικής δράσης κατά της ανεργίας και για λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων και εποχιακά εργαζόμενων έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Πέμπτη 19 Ιούνη και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό - πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα αποτελέσει και ισχυρή απάντηση στο νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής που μήνες τώρα περιμένουν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, αφού φέτος δε θα κάνουν μεροκάματο λόγω της καταστροφής της αγροτικής παραγωγής.

Στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας κλείνουν επιχειρήσεις, μειώνεται η παραγωγή και οι εργαζόμενοι πετάγονται μαζικά στο δρόμο. Ενα χτύπημα που έρχεται ως συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο κάλεσμά του για το συλλαλητήριο το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται βάρβαρες μορφές απασχόλησης, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως δανεισμός προσωπικού με άθλιους εργασιακούς όρους, εργολαβίες, απασχόληση με δελτία παροχής υπηρεσιών. Συνολικά υπογραμμίζει το ΕΚΝ, «ο μηχανισμός της εκμετάλλευσης ισχυροποιείται με τη δημιουργία δουλεμπορικών γραφείων εργασίας, τα οποία στήνονται με κυβερνητικές, νομοθετικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Για τους λόγους αυτούς το ΕΚΝ προτείνει στο συλλαλητήριο ειδικά μέτρα στήριξης των ανέργων και καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής σε συμμετοχή σ' αυτό και σε συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το Σάββατο 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Λαϊκής Αντισυνόδου.

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των εργαζομένων στη μεταποίηση ως «κοροϊδία» γιατί «ικανοποιούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων της περιοχής, την ίδια στιγμή που για τους μόνιμους και εποχιακούς υπάλληλους το υπουργείο εξασφαλίζει μόνο αόριστες εξαγγελίες, μακριά από τα αιτήματα και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».

Η Οργάνωση Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της περιοχής να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις νέες εξαγγελίες - κοροϊδία της κυβέρνησης και με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Παρασκευή στις 14.00 στο Νέο Μαρμαρά και το Σάββατο στις 17.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ