Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κινήσεις γεωστρατηγικής αναβάθμισης στην Ανατολική Ευρώπη

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με την Αρμενία υπέγραψαν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρισης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας.

Συγκεκριμένα, από 6 έως 9 Οκτώβρη, αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ, με επικεφαλής τον διευθυντή Διεθνών Σχέσεων αρχιπλοίαρχο Αλ. Διακόπουλο, μετέβη στην Αρμενία με σκοπό τη συζήτηση και την υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για το έτος 2015.

Είχε προηγηθεί, στις 3/9, επίσημη επίσκεψη του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας, στρατηγού Y. Kachaturov, στο ΓΕΕΘΑ, όπου συζήτησαν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» με τον Ελληνα αρχηγό, στρατηγό Μ. Κωσταράκο.

Αντίστοιχες κινήσεις «στρατιωτικής διπλωματίας» έχουν γίνει και προς άλλες χώρες πέριξ της Μαύρης Θάλασσας, ενόσω μάλιστα κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία για τον έλεγχο στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Σε αυτό το φόντο, θυμίζουμε την επίσημη επίσκεψη, στις 24/9, του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας, υποστράτηγου Vakhtang Kapanadge, στο ΓΕΕΘΑ, όπου είχε συνομιλίες με τον Μ. Κωσταράκο.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι αρχές Ιούλη στρατιωτική αντιπροσωπεία από τη Ρουμανία επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ με σκοπό την υπογραφή «Τεχνικής Διευθέτησης», που αφορά τη διασύνδεση ρουμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το ΝΑΤΟικό Γ' Σώμα Στρατού / NRDC - GR, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ