Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η σ. Αθηνά Γιανναράκη

Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την σ. Αθηνά Γιανναράκη, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο θάνατος της συντρόφισσάς μας Αθηνάς ύστερα από μακρόχρονη βασανιστική αρρώστια κάνει φτωχότερη την Οργάνωση Ρεθύμνου του ΚΚΕ, του Κόμματός της, του οποίου ήταν συνεπές και δραστήριο μέλος και στέλεχος από πολύ μικρή ηλικία, από το 1978.

Ολη της η δραστηριότητα, όλη της η ζωή ήταν μια έμπρακτη απόδειξη ότι είχε πλήρη συνείδηση της φιλοσοφίας του Κόμματός μας, που είναι η φιλοσοφία οικοδόμησης μιας νέας, πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας, που θα έρθει ως αποτέλεσμα και συνέχεια της ανατροπής του εγκληματικού και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και βέβαια τόσο η ανατροπή της παλιάς, όσο και η εγκαθίδρυση και οικοδόμηση της νέας ανθρώπινης κοινωνίας δεν θα είναι αποτέλεσμα της αγαθοεργού διάθεσης και δράσης κάποιου "προκείμενου" "φιλάνθρωπου" ηγέτη σωτήρα. Θα είναι το αποτέλεσμα πολύμορφου και επίπονου αγώνα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Σ' αυτό το συνεπές πολύμορφο λαϊκό κίνημα στην πόλη μας και στο νομό μας (Σύλλογο Γυναικών, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κίνημα Ειρήνης, Πολιτιστικό Σύλλογο κ.λπ.) ήταν πάντα αγωνιστικά παρούσα και μάλιστα συχνά από υπεύθυνες θέσεις.

Εκτιμώντας τη δράση της, η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης την ανέδειξε σε μέλος της Επιτροπής Περιοχής. Η συνεπής κομματική ζωή της ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με την προσωπική ιδιωτική της ζωή. Βασικό της γνώρισμα η σεμνότητα, η απλότητα, η ευγένεια, αυτό που λέμε καλός χαρακτήρας. Γι' αυτό και απολάμβανε γενική εκτίμηση.

Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του Κόμματος, όλοι οι σύντροφοι συλλυπούνται το σύζυγο και τα παιδιά της, όλους τους δικούς της ανθρώπους, που δικαιούνται να είναι περήφανοι για εκείνη. Φάρος άσβηστος η μνήμη της στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ