Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες...

Το παρακάτω σχόλιο, με τίτλο «το θέμα είναι να μπουν στο διάλογο», δημοσιεύτηκε στο προχτεσινό «Καρφί» του Ν. Κακαουνάκη και... αφιερώνεται εξαιρετικά στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση):

«Η πόλωση με τη Δεξιά, άλλωστε, συμφέρει και στην προσπάθεια ενοποίησης του εσωτερικού μετώπου και δίνει ανάσες στην κυβέρνηση, έστω και αν ο Κώστας Σημίτης καταβάλλει σε αυτή την προσπάθεια τμήμα της προσωπικής του αξιοπιστίας. Ακόμη και η, διά αντιπροσώπων τεχνοκρατών ή διά της υποβολής ερωτημάτων, συμμετοχή των συνδικάτων είναι πολλαπλά χρήσιμη στην κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο αποχώρησής τους, αν κάποια στιγμή βέβαια ξεκινήσει ο διάλογος.

Το μόνο που απεύχεται είναι να μη μπούνε καθόλου στη διαδικασία. Το πλήγμα στην πολιτική της και στον κοινωνικό διάλογο θα είναι τότε στρατηγικό. "Να μπούνε και ας μην καθίσουν μέχρι το τέλος", λέει χαρακτηριστικά συνεργάτης του Κώστα Σημίτη. Οπως, άλλωστε, λένε και οι έμποροι: "Ακόμη και η σκόνη του πελάτη είναι κέρδος, ας μπει και ας μην αγοράσει τίποτα"!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ