Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «μαγαζιά» του ΣΕΒ

Το ΠΑΣΟΚ αυτό τον καιρό έχει πρόβλημα. Και μάλιστα διπλό: Από τη μια μεριά, σημαντικά τμήματα του λαού αντιλήφθηκαν, με αφορμή το Ασφαλιστικό, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός οργανισμός αποτελεί βασικό υπηρέτη της πολιτικής της κοινωνικής αγριότητας. Από την άλλη πλευρά, η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να προωθήσει χωρίς κραδασμούς και επικίνδυνες κοινωνικές εντάσεις το Ασφαλιστικό, έχει δυσαρεστήσει τα «αφεντικά», τα οποία μην έχοντας κάνει κάποια σύμβαση αιώνιας αγάπης και στήριξης του κ.Σημίτη, απαιτούν από το ΠΑΣΟΚ να φέρει σε πέρας τη δουλιά που του έχουν αναθέσει, αλλιώς «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...».

***

Αυτό, το δεύτερο σκέλος του προβλήματος του ΠΑΣΟΚ είναι κατά μία έννοια μια «οικογενειακή υπόθεση» μεταξύ των πλουτοκρατών με τους πολιτικούς υπαλλήλους τους. Αποτελεί, ωστόσο, κεντρικής πολιτικής σημασίας ζήτημα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καταστήσει πρόβλημα του λαού (!) το γεγονός ότι δεν μπορεί να κοροϊδέψει το λαό, για να ικανοποιήσει τους εκμεταλλευτές του λαού!

Ιδού τι λέει το ΠΑΣΟΚ στα λαϊκά στρώματα: Εμείς θέλουμε να σας αλλάξουμε τα φώτα, αλλά, εσείς (ο λαός) αντιδράτε, γι' αυτό ο ΣΕΒ μάς κάνει κριτική που δεν καταφέρνουμε να σας αλλάξουμε τα φώτα χωρίς να αντιδράτε, επομένως στηρίξτε μας να σας αλλάξουμε τα φώτα, για να μη διαμαρτύρεται ο ΣΕΒ που δεν μπορούμε να σας αλλάξουμε τα φώτα!

Τόμπολα!

***

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράλογο να ασκείται η πολιτική προπαγάνδα με τέτοιους όρους, όμως γι' αυτό διέπρεψε ο Γκέμπελς. Επειδή απέδειξε ότι όσο πιο παράλογο και χονδροειδές είναι το ψέμα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να πιάσει. Ετσι, στα καθ' ημάς, το τελευταίο προπαγανδιστικό «κατόρθωμα» του Λαλιωτισμού είναι να υποκρίνεται - με αφορμή τη δυσαρέσκεια του ΣΕΒ για το πώς η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική του - ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα «Αριστερό» και ταγμένο στην υπηρεσία του λαού!...

Ο κ. Λαλιώτης άρχισε να αισθάνεται σαν «απατημένη σύζυγος», γιατί ο ΣΕΒ τράβηξε το αυτί του ΠΑΣΟΚ και τώρα ζητάει από το λαό να κάνει το «παρανυφάκι», για να μη χαλάσει αυτός ο «ωραίος γάμος»...

***

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Στην τελευταία συνέλευση του ΣΕΒ οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων δήλωσαν με έμφαση ότι το «όραμά τους» ταυτίζεται απολύτως με την κυβερνητική πολιτική. Αυτά που σας λέμε τα κάνετε και μπράβο σας, είπαν οι βιομήχανοι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά, συμπλήρωσαν, δεν τα κάνετε με τρόπο «πιασάρικο». Συνεχίστε να κάνετε ό,τι σας λέμε, αλλά πιο «αποτελεσματικά», απαίτησαν από το ΠΑΣΟΚ οι βιομήχανοι.

Τα άκουσαν αυτά οι ΠΑΣΟΚοι και σκέφτηκαν: Λες τώρα που στεναχωρήσαμε τα «αφεντικά» να χάσουμε την κουτάλα; Λες να δώσουν την κουτάλα στη ΝΔ; Μήπως πάψαμε να είμαστε τα αγαπημένα παιδιά του ΣΕΒ;

***

Ε, λοιπόν, όχι! Αυτό δε θα το επιτρέψουμε ποτέ, είπαν οι ΠΑΣΟΚοι! Και βγαίνει, λοιπόν, ο κ. Λαλιώτης και «καταγγέλλει» τη ΝΔ ότι είναι μαγαζί του ΣΕΒ και τον ΣΕΒ ότι είναι μαγαζί της ΝΔ, ώστε να πειστεί ο λαός να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Για να συνεχίσει να είναι το ΠΑΣΟΚ το μαγαζί του ΣΕΒ, με την έγκριση του λαού!

Δηλαδή, θέλει ο κ. Λαλιώτης να επικυρωθεί ότι αυτός είναι ο ικανός και ο κατάλληλος για να προωθεί την πολιτική του ΣΕΒ και όχι ο κ.Τσιτουρίδης. Και από ποιον ζητάει να ανακηρύξει ότι είναι το ΠΑΣΟΚ «χρησιμότερο» για τον ΣΕΒ, από ό,τι είναι η ΝΔ; Από ποιον ζητάει να πληρώσει το εισιτήριο για να «κουρνιάζει» (αυτός και όχι ο Καραμανλής) στα σαλόνια των «νέων τζακιών» και να αρμενίζει στα «κότερα» των «παλιών τζακιών»; Από το λαό! Ζητάει από το λαό να είναι πελάτης εκείνου του μαγαζιού του ΣΕΒ που γράφει «ΠΑΣΟΚ» και να μην ψωνίζει από το άλλο μαγαζί του ΣΕΒ που γράφει «ΝΔ». Αν είναι δυνατόν!

Αν είναι δυνατόν να συνεχίσει ο λαός να ζει με την αγωνία για το ποιον θα έχει«μούτσο» ο ΣΕΒ! Αν είναι δυνατόν για το λαό να ζει με το δίλημμα ποιον «εμποράκο» του ΣΕΒ να διαλέξει και ποιον να στηρίξει στις μεταξύ τους αντιδικίες. Αντιδικίες για το ποιος είναι ο αΣΕΒέστερος λαοπλάνος και ο ευΣΕΒέστερος «μπακαλόπαις» των βιομηχάνων...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-12-12 00:00:00.0)
«Πελάτες» του ΣΕΒ (2003-05-22 00:00:00.0)
Βιομηχανικά ...κατάλοιπα (2003-05-16 00:00:00.0)
Προεκλογικού τύπου «σοσιαλ... αγυρτείες»! (2003-05-16 00:00:00.0)
Τώρα και ενάντια στο ...νεοφιλελευθερισμό! (2000-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ