Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Εγκαλούμε την ελληνική κυβέρνηση...

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Ρ/Σ «Σκάι»

Για τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα συζήτησε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον δημοσιογράφο Γ. Πενταράκη στη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι 100,4».

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. Σημίτη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Ειλικρινά, πρώτον μού προκάλεσε μια θυμηδία. Ολη αυτή η ιστορία μού φάνηκε μια κωμωδία. Μετά βεβαίως σκέφτηκα πολιτικά, ότι πια το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα η σοσιαλδημοκρατία, καθώς έχει ταυτιστεί στην πολιτική της με τα κλασικά συντηρητικά κόμματα, δεν μπορεί να ανανεώσει και την επιχειρηματολογία της. Ειδικά τώρα, το 2001, σε σύγκριση με τη δεκαετία του '80, όλα αυτά που επικαλείται ο κ. Σημίτης είναι αστεία».

«Υπάρχει όμως και η άσχημη πλευρά», συνέχισε, «δε θα ωραιοποιήσω την κατάσταση. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένας κόσμος, ο οποίος μπορεί να παγιδευτεί ξανά σ' αυτή τη δήθεν αριστερή φρασεολογία του κ. Σημίτη και σ' αυτόν τον ψευτο - αντιδεξισμό που δείχνει. Θα παγιδευτεί, όμως, όχι με τον τρόπο που παγιδεύονταν την περασμένη δεκαετία. Ε, τι να κάνουμε; Οι πελατειακές σχέσεις που έχει διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ, η χειραγώγηση, η εξαγορά συνειδήσεων, είναι σε τέτοιο επίπεδο, οπότε θα υπάρξει ένας κόσμος που θα χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα και στον εαυτό του και θα παγιδευτεί».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό και τους κυβερνητικούς χειρισμούς σημείωσε πως «όταν λένε τριμερής χρηματοδότηση, κάτω από το τραπέζι έχουν την αλλαγή του συστήματος της χρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει λιγότερα το κράτος, πολύ λιγότερα η εργοδοσία. Αρα, ο τρίτος, ο εργαζόμενος θα πληρώσει». Και συνέχισε: «Υπάρχει και μια άλλη πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής, όπου συνειδητά ακολουθούν ένα δρόμο, να ρίξουν ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στην παγίδα της ιδιωτικής ασφάλισης. Και σ' αυτό δεν πρόκειται να κάνει πίσω η κυβέρνηση, εκτός αν το κίνημα των εργαζομένων τής βάλει τέτοια εμπόδια στο δρόμο της που δε θα μπορέσει να περάσει αυτά τα μέτρα».

Σε ό,τι αφορά στη στάση της ΓΣΕΕ η Αλ. Παπαρήγα ανέφερε: «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παρά τα μεγάλα λόγια που λέει, προχωρά σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, να μπούμε στα καλοκαιρινά μπάνια και να εξασφαλιστεί ένα διάστημα τέτοιο όπου το Σεπτέμβρη κάπως μπορεί να έχουν συνεννοηθεί και με τον κ. Σημίτη να ρίξει κανένα άλλο πυροτέχνημα και να ξεκινήσουμε μια πορεία ενός διαλόγου που δε θα συνδυάζεται, έστω και απ' τη δική τους πλευρά, με την ανάπτυξη των αγώνων, αλλά και με την καθησύχαση των εργαζόμενων ότι αυτοί είναι οι διαπραγματευτές που θα χτυπήσουν τη γροθιά στο τραπέζι».

Και κατέληξε: «Λέγαμε, χρόνια τώρα - και μάλιστα και μέσα στη Βουλή - ότι ο ΣΕΒ είναι ΠΑΣΟΚικός με την έννοια ότι έχουν επιλέξει στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, διότι η σοσιαλδημοκρατία έχει τη δυνατότητα να περνάει αυτή την πολιτική καλύτερα από τα κλασικά συντηρητικά κόμματα. Τελευταία, ο ΣΕΒ προβληματίζεται, μήπως η φθορά του ΠΑΣΟΚ στο λαό οδηγήσει σε μια μεγάλη απώλεια των δυνάμεων και έτσι πάνε στην εναλλακτική λύση της ΝΔ».

Τέλος, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «αυτό που υπάρχει και αποκαλείται οργάνωση για μας είναι ένας μηχανισμός των μυστικών υπηρεσιών, όπου χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς, ακριβώς για να καλλιεργήσει το έδαφος ότι χρειάζεται αντιτρομοκρατικός μηχανισμός».

Ακολούθως, τόνισε: «Ο πρωταγωνιστής σ' αυτά τα ζητήματα είναι οι ΗΠΑ. Μεγάλη πείρα σε τέτοιους μηχανισμούς έχει η Μ. Βρετανία και όχι μόνο. Και οι ελληνικές υπηρεσίες είναι διαβρωμένες από ξένες υπηρεσίες και γενικά στην Ελλάδα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε"!

Εγκαλούμε την κυβέρνηση ότι στο όνομα ακόμα και της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, δημιουργεί όλο εκείνο το πλαίσιο για την άλωση των ελληνικών υπηρεσιών από εξωελλαδικούς παράγοντες. Αυτοί οι μηχανισμοί θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν και τις ελληνικές υπηρεσίες και την ελληνική αστυνομία και θα θελήσουν να γίνουν επίσημα "κράτος εν κράτει"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ