Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Βιομηχανικά ... κατάλοιπα

Οταν έχεις επί 20 τόσα χρόνια μεταχειριστεί κάθε μέσο και κάθε μέθοδο εξαπάτησης, είναι μοιραίο να επανέρχεσαι ξανά στα ίδια και στα ίδια παραμύθια. Βλέπετε, ακόμα και ο Λαλιώτης δεν είναι ανεξάντλητος...

Το ίδιο ακριβώς έργο ξαναπαίχτηκε πριν από 2 χρόνια. Κατέβηκε άρον - άρον από τη σκηνή (και τότε), αλλά (πενία τέχνας κατεργάζεται) επανέρχεται...

***

Προ διετίας, λοιπόν, τέτοια εποχή ήταν και τότε, σε κρίση βρισκόταν η κυβέρνηση και τότε (σ.σ.: διέλυαν το ασφαλιστικό, ως ενθυμείστε) ο κόσμος τούς είχε πάρει χαμπάρι (και τότε), οπότε τέθηκε σε διακίνηση ό,τι παρλαπίπα και ό,τι κατάλοιπο είχε απομείνει από τη θεωρία περί του «ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων». Ετσι, είδαμε τον κ. Σημίτη να «ενοχλείται» (και τότε) με το ΣΕΒ, είδαμε τον κ. Λαλιώτη να αποκαλεί το ΣΕΒ «μαγαζί της Δεξιάς» και το φιλοκυβερνητικό Τύπο να παιανίζει τα «Κάρμινα Μπουράνα» του ...σοσιαλισμού.

***

Σήμερα η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι ορατή. Ο ...σοσιαλισμός του «εκσυγχρονισμού», αφού «επένδυσε» στο Χρηματιστήριο, αφού τακτοποιήθηκε σε βίλες (με ή άνευ πισίνας), αφού πέρασαν τρία χρόνια από τις εκλογές του 2000 που για να τις κερδίζουν έταξαν ότι θα δώσουν ...2 χιλιάρικα παραπάνω σύνταξη από τη ΝΔ (τελικά, ούτε αυτά δεν έδωσαν), σήμερα, δηλαδή, που ο κόσμος τούς έχει (ξανα)πάρει χαμπάρι, μια νέα έφοδος κατά της ...Βαστίλλης ξεκίνησε!

«Τα 'ψαλε στους βιομήχανους ο Σημίτης», «έτριξε τα δόντια στους βιομήχανους ο Χριστοδουλάκης» κι άλλα τέτοια ...μαυρογιαλούρικα κυκλοφόρησε προχτές το Μαξίμου, οι «πρόθυμοι» γραφιάδες τα αναπαρήγαν, ο Πρωτόπαππας χτες τα επανέλαβε και τώρα ο ΣΕΒ ...τρέμει!

***

Στο μεταξύ, επί ...σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, τα επίσημα καθαρά κέρδη των βιομηχάνων την τετραετία 1997 - 2000 αυξήθηκαν κατά 825,8 δισεκατομμύρια δραχμές!

Κλάδοι της βιομηχανίας είδαν τα καθαρά τους κέρδη να αυξάνουν από 1.500% μέχρι και 3.825% («Ριζοσπάστης», 29/9/2002)!

Οι τραπεζίτες είδαν τα καθαρά κέρδη τους να αυξάνονται μέσα στην πενταετία 1997 - 2001 κατά 356% και να φτάνουν τα 4 τρισ. δραχμές!

Αλλά ως εδώ! Τώρα που το ΠΑΣΟΚ «τσαντίστηκε» με το ΣΕΒ, να δείτε που θα τα πάρει πίσω από τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Και θα τα δώσει στο λαό. Μάρτυς μας ο ...Χριστοδουλάκης! Και ο ...Πρωτόπαππας!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ