Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πλευρό σας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σας

Αποσπάσματα από την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος

Με τη φράση «θα υπερασπίσουμε κάθε αίτημα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του Περάματος», η Αλέκα Παπαρήγα άρχισε την παρέμβασή της χτες βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης, του οποίου ήταν προσκεκλημένη. Είχε προηγηθεί η περιοδεία της στο εμπορικό κέντρο της πόλης, η επίσκεψή της στο ΙΚΑ και η συνάντησή της με εκπροσώπους των σωματείων της Ζώνης.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από την παραμονή της στην πόλη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: Το πρώτο συμπέρασμα έχει να κάνει με το ότι όταν ένας λαός διεκδικεί και δε χάνει το κουράγιο του, όταν κοινωνικοί φορείς είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης τότε είναι δυνατό να αποσπαστούν κάποιες κατακτήσεις και στις πιο αντίξοες πολιτικές συνθήκες. Το δεύτερο με το ότι οι τοπικοί κοινωνικοί αγώνες έχουν και τα όριά τους. Δεν είναι δυνατό να αλλάξουν τη γενική πολιτική κατεύθυνση, που επηρεάζει την κατάσταση και σε κάθε δήμο. Ναι λοιπόν στους τοπικούς αγώνες, να βοηθήσουμε, αλλά κάποια πράγματα συνδέονται με το γενικό πολιτικό πρόβλημα.

Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην ανεργία, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο Πέραμα, στη Ζώνη, αν δεν υπάρξει μια πανεθνική πολιτική που να στηρίζει τον τομέα αυτό της οικονομίας από τη σκοπιά των εργαζομένων. Υπάρχει πολιτική σήμερα, αλλά αυτή είναι προς το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

Συνεχίζοντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας κάποιων θέσεων απασχόλησης, για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα συνειδητά ή όχι να συμβάλει στην προσπάθεια συγκάλυψης της ανεργίας και γενίκευσης της μερικής απασχόλησης. Η ΤΑ - τόνισε - πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της, οι άνεργοι ίσως κρίνουν την τοπική αρχή, με βάση το πόσες προσλήψεις κάνει, αυτό δεν είναι σωστό. Κατανοούμε τον πόνο του ανέργου, αλλά έχει ευθύνη η τοπική αρχή που συνδράμει στην ιστορία αυτή, το δικαίωμα δεν μπορεί να γίνεται φιλανθρωπία και αντικείμενο εξαγοράς.

Ακόμα, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε την προσπάθεια που γίνεται για μεταφορά στις πλάτες της ΤΑ κοινωνικών υπηρεσιών που ανήκουν στο κράτος, στη βάση της ανταποδοτικότητας και σημείωσε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ ως προς αυτό. Μάλιστα, σημείωσε πως, για το ΚΚΕ, η στάση μιας τοπικής αρχής σ' αυτό το ζήτημα, στο αν διεκδικεί και μάχεται σε αντίθετη κατεύθυνση ή συμβάλει στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας κ.ά. αποτελεί κριτήριο.

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού διευκρίνισε πως, για τα επιμέρους ζητήματα που της τέθηκαν υπόψη, το ΚΚΕ θα ενημερώσει τους φορείς και τη δημοτική αρχή για τις θέσεις του, απάντησε στο αίτημα να μεταφέρει αυτά τα ζητήματα στη Βουλή πως αυτό είναι το πλέον εύκολο πράγμα, αλλά το κύριο είναι ο αγώνας έξω από τη Βουλή. «Αν δε φοβηθούν το λαό δε θα κάνουν τίποτα. Πρέπει να τους τρομοκρατήσετε. Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα είναι οξυμένα. Αλλά δε γλιτώσαμε και από τον πόλεμο, έρχονται δύσκολα χρόνια και απ' αυτή τη σκοπιά. Αν δε γίνουν σημαντικές πολιτικές αλλαγές τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, ο λαός έχει κατακτημένη πείρα άσχετα αν δεν την επιστρατεύει πάντα. Θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια πιο ορατή αφύπνιση και εμείς φιλοδοξούμε να συμβάλουμε σ' αυτή την αφύπνιση και στην ανάπτυξη της δράσης», κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ