Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλες οι ελλείψεις στο ΙΚΑ Περάματος

Τα σοβαρότατα προβλήματα στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια η χτεσινή επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ΙΚΑ του Περάματος. Αν και οι γιατροί του υποκαταστήματος καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των 40.000 κατοίκων της πόλης. αλλά και των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με τα καθημερινά σχεδόν ατυχήματα, όπως κατήγγειλαν, μόνο 8 γιατροί είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι 28 είναι συμβασιούχοι. Την ίδια στιγμή, εδώ και 25 χρόνια, υπάρχει μόνο ένας νευρολόγος, ενώ για χρόνια μένει ακάλυπτη και η θέση ενός καρδιολόγου. Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στην υλικοτεχνική υποδομή του υποκαταστήματος, ενώ προβλήματα στην καλή λειτουργία του προκαλεί και η στενότητα των εσωτερικών χώρων.

Η σημερινή κατάσταση, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, θα επιδεινωθεί με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων όπου το ΙΚΑ, αν δε ληφθούν μέτρα, θα βρεθεί ανέτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των νέων ασφαλισμένων του.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για τις αλλαγές που θα έρθουν στο τομέα της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα, επισήμανε τις περικοπές στα κονδύλια που γίνονται στον κλάδο, τις αλλαγές που επιχειρούνται και στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και κάλεσε τους εργαζόμενους ενωμένοι και με τον αγώνα τους να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.

Καταστροφικές για τους εργαζόμενους οι ενοποιήσεις των Ταμείων

Μετά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, σε δήλωσή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε τα εξής:

«Σαφώς υπάρχει οξύ κτιριακό πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ μικρός ο χώρος για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι και να δουλέψουν με τη φυσιολογική άνεση οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό. Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνουν μερικά μερεμέτια στο ΙΚΑ, αλλά οι ενοποιήσεις στα Ταμεία σημαίνει ακόμα προς τα κάτω την κοινωνική ασφάλιση, σημαίνει μεγάλωμα των εισφορών και ταυτόχρονα ακρίβεια στην παροχή της Υγείας. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να προβλέπουμε τις τάσεις, αλλά και ταυτόχρονα έχουμε αισιοδοξία να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει λαϊκή αντίδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ