Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέκλεισαν το ΚΚΕ από τις εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, με επιστολή της, γνωστοποιεί πως δε θα παραβρεθούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και Α. Τζέκης δε θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις της 19ης Μάη για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, γιατί το πρόγραμμα -όπως έχει διατυπωθεί - αποκλείει το ΚΚΕ που έχει ολοκληρωμένη άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα και προάγει το δικομματισμό, αφού δίνει βήμα μόνο σε εκπροσώπους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των πολιτικών συνεργατών τους.

Με επιστολή του προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της ΚΟΘ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αναφέρει: «Το Κόμμα μας, είναι υπέρ του να τιμούνται όλα τα θύματα, όλων των διωγμών και προπαντός των μαζικών. Είμαστε υπέρ του να υπάρχουν και να διατηρούνται όλες οι ιστορικές μνήμες. Χωρίς μνήμες δεν μπορεί να υπάρξει Λαός, Εθνος. Είμαστε υπέρ του να καταγράφεται η ιστορία και να διδάσκεται, όπως και ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα.

Ομως τα ιστορικά γεγονότα», επισημαίνει η επιστολή, «διαδραματίζονται μέσα σε συγκεκριμένες εξελίξεις, οι οποίες και πρέπει να εξετάζονται. Ποιες δυνάμεις συγκρούονταν στην περιοχή, ποια σχέδια προωθούσαν, τι πολιτική είχε η χώρα μας, τι ευθύνες έφεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Κι ο λόγος, κατά τη γνώμη μας, που πρέπει να εξετάζονται οι εξελίξεις αυτές είναι για να βγαίνουν τα αναγκαία συμπεράσματα που θα βοηθούν και στην αντιμετώπιση των σημερινών κρίσιμων γεγονότων τόσο στην περιοχή μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόφασή μας να μη συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις», καταλήγει η επιστολή του Κοινοβουλευτικού Τμήματος της ΚΟΘ, «έχει σχέση με το γεγονός ότι το επίσημο πρόγραμμα έτσι όπως έχει διατυπωθεί δε διασφαλίζει μια τέτοια αντικειμενική εξέταση και άσχετα από προθέσεις, προάγει το δικομματισμό, αποκλείοντας τη δυνατότητα να διατυπωθούν άλλες απόψεις. Ιδιαίτερα αποκλείεται το Κόμμα μας που έχει ολοκληρωμένη άποψη γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ