Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες για την ειρήνη

Φιλειρηνικές εκδηλώσεις διοργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λιβαδειάς διοργανώνει, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των ΜΜΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

-- Στα Χανιά, στις 8 μ.μ., ποιητική βραδιά με αντιπολεμικά ποιήματα από Χανιώτες ποιητές στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λασηθίου καλεί σε αντιπολεμική συναυλία στη λίμνη του Αγίου Νικολάου στις 8 μ.μ.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου διοργανώνει στην πλατεία Λαού, στις 8 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Μετά το Ιράκ τι;». Ομιλητές θα είναι οι: Θανάσης Παφίλης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης. Θα λειτουργούν εκθέσεις με φωτογραφικό υλικό, με θέμα «Τα παιδιά από τη νέα παγκόσμια τάξη», αντιπολεμικό σκίτσο και αφιερώματα στην Κούβα και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

Αύριο Σάββατο 17 Μάη

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένιας, με τα παιδιά να ζωγραφίζουν για την ειρήνη από τις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ. να ακολουθεί συγκέντρωση και ομιλία με θέμα: «Η ανθρωπότητα στα πρόθυρα παγκόσμιας σύρραξης».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, στις 7.30 μ.μ., θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (Β' είσοδος Ηλιούπολης).

-- Στα Χανιά, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Ομιλο «ΚΥΔΩΝ», λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά από 8 έως 14 ετών.

Την Κυριακή 18 του Μάη

-- Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - διαδήλωση στην πλατεία της Σούδας στις 10 το πρωί και πορεία μέσω Βλητέ στο Μαράθι. Στην πορεία ειρήνης στα Χανιά θα συμμετάσχουν η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, καθώς και πολλοί φιλειρηνιστές από το νομό.

-- Στην Ιεράπετρα, πορεία ειρήνης, με συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

-- Στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί πορεία ειρήνης ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η πορεία θα ξεκινήσει το απόγευμα από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στις 5.30 το απόγευμα, και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου διοργανώνει στις 7 μ.μ., πορεία ειρήνης, από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Η πορεία θα τερματίσει στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση και συναυλία.

-- Πορεία ειρήνης στις 6 μ.μ., από την πλατεία Ηραίου στο Πυθαγόρειο, διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη.

-- Στην Πτολεμαΐδα, συγκέντρωση στην Κεντρική πατεία στις 7 μ.μ. και πορεία.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ημαθίας οργανώνει πορεία ειρήνης στη Βέροια, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την πλατεία Εληάς.

-- Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στην πόλη των Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ