Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των λαϊκών κινητοποιήσεων

Συνέντευξη Τύπου της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Το προεδρείο της Συνέντευξης Τύπου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Motion Team

Το προεδρείο της Συνέντευξης Τύπου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της λαϊκής αντισυνόδου που οργανώνει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 20, 21 και 22 Ιούνη σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ανακοινώθηκε χτες από τα μέλη της Γραμματείας της Κίνησης στη Θεσσαλονίκη σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σε χώρο του Δήμου Αγίου Παύλου, όπου θα φιλοξενηθούν οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που θα κινητοποιηθούν με τις δυνάμεις της «Δράσης».

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής 20 Ιούνη και θα βρίσκονται σε εξέλιξη στον άξονα της παλιάς παραλίας, δηλαδή από την κεντρική πύλη του Λιμανιού, την Πλ. Αριστοτέλους έως το Λευκό Πύργο. Στα αντίστοιχα σημεία θα λειτουργούν τρεις εξέδρες, στις οποίες θα υπάρχει συνεχής ροή πολιτικού λόγου και καλλιτεχνικού προγράμματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει διαδήλωση και πορεία στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, ενάντια στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, των εκπροσώπων των πολυεθνικών, που θα συνεδριάζουν στο ξενοδοχείο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑ. Την ίδια μέρα, στις 7μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΠΑΜΕ, με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).

Σάββατο 21 Ιούνη: Το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με τη συμμετοχή και των ξένων αντιπροσωπειών σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ.

Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο, που θα ακολουθήσει τη διαδρομή Λ. Νίκης, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, και θα περάσει από το αμερικάνικο προξενείο. Την ίδια μέρα θα γίνει και μεγάλη συναυλία.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 Ιούνη με συναυλία αλληλεγγύης στον υπό κατοχή λαό του Ιράκ και στους λαούς των χωρών της Κούβας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της ΛΔ Κορέας, που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές

«Εκτιμούμε ότι από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα κινητοποιήσουμε, κάτω από τις σημαίες και τα πανό της Κίνησής μας, ένα δυναμικό διαδηλωτών που το προσεγγίζουμε στις 40.000 - 50.000», σημείωσε ο Γ. Χαβατζάς. Αναφερόμενος στις συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από 14 χώρες περίπου 800 -1.000 άτομα. Παράλληλα, στη διαδήλωση του Σαββάτου 21 Ιούνη, θα συμμετέχουν και οι αντιπροσωπείες των δεκάδων κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που θα πάρουν μέρος στην παγκόσμια συνάντηση που φιλοξενεί το ΚΚΕ στην Αθήνα στις 19 και 20 Ιούνη.

Στο πλαίσιο του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί και η νεανική αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ με τη συμμετοχή 4 -5.000 νεολαίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η φιλοξενία

Η φιλοξενία των διαδηλωτών θα κινηθεί σε τρία επίπεδα. Σε σπίτια, σε ξενοδοχεία - για όσους επιλέξουν να επωμιστούν ένα τέτοιο κόστος - και κυρίως στις υποδομές που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγίου Παύλου. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ανάγκες, θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρήσει ο Δήμος Εχεδώρου και η κοινότητα Πεύκων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα λειτουργούν ομάδα νομικής κάλυψης κυρίως για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν με μέλη των ξένων αντιπροσωπειών, λόγω της συνθήκης Σένγκεν και ομάδα υγειονομικών.

Επιχείρηση
τρομοκράτησης του λαού

Ειδική αναφορά έγινε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαού που εκδηλώνεται πολύμορφα (αστυνομοκρατία, επισοδειολογία, κλπ.), προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις, καθώς και στην επιχείρηση παρακολούθησης των πολιτών μέσα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που θέλει να εγκαταστήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενόψει των διαδηλώσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής και στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Ειδικότερα για τις κάμερες παρακολούθησης ο Σ. Βαλανάς, είπε: «Είναι φανερό και εδώ προκύπτουν σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και όποιων άλλων φορέων, όπως π.χ. του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεργούν στην τοποθέτηση τέτοιων συστημάτων. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη». Και κατέληξε, σημειώνοντας: «Το λαϊκό κίνημα, όμως, δεν εκφοβίζεται. Αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και τώρα και πάντα».

Η περιφρούρηση της διαδήλωσης

Στα όσα διαρρέονται περί σύγκρουσης μεταξύ των δύο διαδηλώσεων που θα γίνουν το Σάββατο, επειδή το «Φόρουμ» θέλει να κατευθυνθεί κόντρα στην πορεία που ήδη έχει ανακοινώσει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ο Χ. Κόφφας ξεκαθάρισε: «Ανάστροφες λογικές και ανάστροφες πορείες δεν είναι σωστό ούτε να υπάρχουν ούτε να επιχειρηθούν. Μπορεί να βρεθεί λύση για τα πάντα και να πορευτούμε από το αμερικανικό προξενείο όλοι. Αν το επιχειρήσουν θα βρουν απέναντι "ντουβάρι" αδιαπέραστο. Ας το πάρουν το μήνυμα και ας καθίσουν να κουβεντιάσουν».

Αντίστοιχο μήνυμα στάλθηκε και προς όποιους επιχειρήσουν να αμαυρώσουν την ειρηνική διαδήλωση. Ο Κ. Δρούτσας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι και υποψιασμένοι, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που θα προκύψουν από κύκλους που θα θέλουν να αμαυρώσουν την ειρηνική παρουσία του κινήματος. Να μην τους περνάει από το μυαλό λοιπόν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο το πρόγραμμα της λαϊκής αντισυνόδου (2003-06-11 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη για όλα όσα μας ανήκουν (2003-05-28 00:00:00.0)
Τριήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα (2003-05-18 00:00:00.0)
Στον τηλεοπτικό «902» (2003-05-14 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό πρόγραμμα (2002-12-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην «παγκοσμιοποίηση» απ' την «καρδιά του θηρίου» (2000-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ