Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη Θεσσαλονίκη για όλα όσα μας ανήκουν

Από την περσινή ΑντιιμπεριαλιστικήΚατασκήνωση της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας
Από την περσινή ΑντιιμπεριαλιστικήΚατασκήνωση της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας
«Διαδηλώνουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διαδηλώνουμε για όλα όσα μας ανήκουν». Αυτό είναι το σύνθημα της 12ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19-22 Ιούνη και θα ενωθεί με τις παλλαϊκές διαδηλώσεις που οργανώνει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον πόλεμο, «ενάντια στην εγκληματική τους Ενωση και στην ελληνική κυβέρνηση που αποτελεί κομμάτι της».

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα κατασκηνώσουν στο δάσος του Σέιχ Σου, όπου θα διοργανώσουν παράλληλες εκδηλώσεις. Εκεί θα φιλοξενήσουν και πολλές αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας που έχουν εκφράσει τη θέληση να συμμετάσχουν. Μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) καλεί τις οργανώσεις - μέλη της να συμμετάσχουν και διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο της τριήμερης κατασκήνωσης της ΚΝΕ, με θέμα τον ευρωστρατό και τις συνέπειές του.

Στη σχετική προκήρυξη - κάλεσμα προς της νέα γενιά, που έχει εκδώσει, η ΚΝΕ τονίζει ότι δεν υπάρχει «παλιά» και «νέα», ούτε «καλή» και «κακή» ΕΕ: υπάρχει η «Ευρώπη τους», «που βομβαρδίζει και επεμβαίνει, που τρέφεται από την εκμετάλλευση, που φτιάχνει κάθε μέρα και περισσότερους άστεγους, άνεργους και αμόρφωτους» κι από την άλλη, υπάρχει η Ευρώπη «της Οχτωβριανής Επανάστασης, της Αντιφασιστικής Αντίστασης και Νίκης, των επιτευγμάτων του Σοσιαλισμού, των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, του λαϊκού πολιτισμού».

Η ΚΝΕ επισημαίνει πως οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν στη Θεσσαλονίκη για το «πώς θα αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, πώς θα διασφαλίσουν την εξουσία τους», επιταχύνοντας τη μείωση μισθών και συντάξεων, την εμπορευματοποίηση παιδείας, υγείας, πρόνοιας, τη δημιουργία νέων μηχανισμών καταστολής και πολέμου. «Σε αυτή τη μάζωξη "πρακτικογράφος" και "σερβιτόρος" θα είναι η Ελληνική Κυβέρνηση, που έξι μήνες τώρα περηφανεύεται επειδή της έλαχε να προεδρεύει στη σφαγή του λαού του Ιράκ και στο θάψιμο των δικαιωμάτων μας», υπογραμμίζει η ΚΝΕ και αναφέρεται στις «συμμαχίες», τα «παζάρια» και τους δήθεν τσακωμούς που μπορεί να στήσουν οι ηγέτες, με τη βεβαιότητα ότι θα συμμαχήσουν όλοι τους ενάντια στους λαούς και τη νεολαία της Ευρώπης και του κόσμου. «Αυτή τη φορά βρίσκονται εδώ στη χώρα μας. Είναι ευκαιρία και καθήκον μας να μην τους αφήσουμε ανενόχλητους να συζητούν, να γευματίζουν και να φωτογραφίζονται. Γιατί, για άλλη μια φορά, στο τέλος, εμείς "θα πληρώσουμε το λογαριασμό"», τονίζει γλαφυρά στην προκήρυξή της η ΚΝΕ.

Στον αντίποδα όλων αυτών η ΚΝΕ καλεί τους νέους να διαδηλώσουν για όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν, για παιδεία, υγεία, τέχνη, αθλητισμό, δουλιά με δικαιώματα, ειρήνη, «για όλα αυτά που μόνο ένας πραγματικά "άλλος κόσμος" μπορεί να μας τα προσφέρει» κι αυτός είναι ο σοσιαλισμός, που είναι επίκαιρος και ρεαλιστικός, αφού είναι ξεκάθαρο: «Δε χρειαζόμαστε τους εκμεταλλευτές για να παράγουμε τον πλούτο, αυτοί μας χρειάζονται. Δε χρειαζόμαστε τους πολιτικούς τους υπαλλήλους για να μας φτιάχνουν πολιτική, η εργατική τάξη με το Κόμμα της μπορούν να χαράξουν τη δική τους πολιτική και μαζί με τους συμμάχους της να την εφαρμόσουν, κατακτώντας την εξουσία». Τονίζοντας ότι «μπορούμε τώρα να ανοίξουμε το δρόμο γι' αυτή την προοπτική» με ΚΚΕ ισχυρό και Μέτωπο Λαϊκό, η ΚΝΕ καλεί τους νέους στην ομορφιά του αγώνα, τους καλεί να ενταχθούν στις γραμμές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ