Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΗΦΗΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Να δυναμώσει η αντίσταση του λαϊκού κινήματος

Πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στη Μεταμόρφωση

Ο Σήφης Κωτσαντής
Ο Σήφης Κωτσαντής
Κάθε εργαζόμενος, κάθε άνθρωπος που υποφέρει και δέχεται τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής, πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ, που όχι μόνον αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική και βρίσκεται στο μετερίζι του αγώνα, αλλά προσπαθεί να συσπειρώσει δυνάμεις, να οικοδομήσει και συγκροτήσει Μέτωπο αγώνα για ριζικές αλλαγές. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε προχτές το απόγευμα, από την πλατεία Δημαρχίας στη Μεταμόρφωση, ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ.

Μετέφερε, επίσης, την εκτίμηση της ΚΕ του ΚΚΕ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στις πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται, αλλά και την προοπτική που μπορεί να δώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. «Σήμερα πολλά στοιχεία δείχνουν ότι ωριμάζουν οι δυνατότητες, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δυναμώσει η αντίσταση του λαϊκού κινήματος, το οποίο θα αντιστέκεται στους μονοδρόμους της κυρίαρχης πολιτικής, του ιμπεριαλισμού και θα προσπαθεί να οικοδομήσει την εναλλακτική λύση προς όφελος του λαού», τόνισε ο Σ. Κωτσαντής.

Στην ομιλία του, επισήμανε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γίνονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα «βρώμικα» σχέδιά τους, όπως, για παράδειγμα, ο πόλεμος στο Ιράκ. Αναφέρθηκε, επίσης, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βρίσκεται στο απόγειό της, στην ανεργία και τις απολύσεις που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ασφάλεια.

Κάλεσε, επίσης, τους συγκεντρωμένους σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη, για να πουν όλοι μαζί «στοπ» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Ο εργαζόμενος λαός έχει μια συσσωρευμένη εμπειρία για να κρίνει τη στάση κάθε πολιτικής δύναμης και να βγάλει συμπεράσματα και να επιλέξει τον δρόμο αυτόν που ανοίγει προοπτική και ελπίδα», είπε ο Σ. Κωτσαντής, επαναφέροντας συγχρόνως την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε η γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ Καίτη Φειδάκη και ο πρώην δήμαρχος Τάκης Παπαξάνθου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η αλλαγή του συσχετισμού (2003-12-28 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-05-25 00:00:00.0)
Μεγαλώνουν οι απαιτήσεις (2001-07-29 00:00:00.0)
Ενιαίο μέτωπο κόντρα στην ιδιωτικοποίηση (2001-03-20 00:00:00.0)
Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα με το ΚΚΕ (2000-04-05 00:00:00.0)
Θα αξιοποιήσουμε τη νέα δυναμική με αγώνες και δράση (1999-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ