Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα με το ΚΚΕ

Ο Γεράσιμος Αραβανής
Ο Γεράσιμος Αραβανής
Η ερχόμενη Κυριακή είναι η μέρα που ο λαός καλείται να δώσει τη δική του απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τη χειρότερη προοπτική που έρχεται. Να σηκώσει ο εργάτης το μπόι του, ο άνεργος, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος. Να μιλήσει ο αγρότης που πουλάει το λάδι 400-500 δραχμές. Να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας ο νέος, η νέα που τους κλείνουν την προοπτική και το μέλλον, οι διανοούμενοι, οι άνθρωποι των Γραμμάτων, οι φίλοι της ειρήνης. Δεν έχουμε δικαίωμα να σωπάσουμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά, στα εγγόνια, απέναντι στην αξιοπρέπεια και την ιστορία λεβεντιάς και αγώνων του λαού μας να γυρίσουμε τις πλάτες μας στους πρασινογάλαζους εταίρους του δικομματισμού. Και να ρίξουμε αποφασιστικά τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη, τα ψηφοδέλτια του ανυπότακτου αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς.

Αυτά υπογράμμισε, μιλώντας στη χτεσινή, από τις μεγαλύτερες μεταπολιτευτικά, προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα, ο υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής καλώντας όλους στη δράση με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Γιατί, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα βήμα για να δυναμώσει η ελπίδα, υπογράμμισε. Η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα μαχητική -δυναμική και χαρακτηρίστηκε από την πλατιά συμμετοχή ανθρώπων και παραγόντων που έρχονται να στηρίξουν το ΚΚΕ στην προοπτική της δημιουργίας του Λαϊκού Μετώπου πάλης που προωθεί το ΚΚΕ. Δυναμική ήταν η προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν όσοι έφθασαν από τα χωριά του νησιού στον Αγ. Μηνά, οι οποίοι έφθασαν στο χώρο της συγκέντρωσης με πορεία μέσα από την αγορά και με συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο υποψήφιος βουλευτής Αγγελος Βρεττός, ενώ, εκ μέρους της Επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ στο νομό, ο Τάκης Κτενάς, αγρότης συνεταιριστής, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγωνιστές και παλιούς συντρόφους, όπου και αν βρίσκονται να συστρατευτούν και να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Επίσης, στη συγκέντρωση διαβάστηκε κάλεσμα 44 προσωπικοτήτων, συνδικαλιστών και άλλων πολιτών από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο για τη στήριξη του ΚΚΕ. Ακόμα διαβάστηκε κάλεσμα 18 Μεγανησιωτών για τη στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Ο Γεράσιμος Αραβανής, στην ομιλία του, αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα που δημιούργησε η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της ΟΝΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Προειδοποίησε για τα ακόμα χειρότερα που σχεδιάζουν οι εταίροι του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όποιο κόμμα κι αν βγει πρώτο, να εφαρμόσουν μετά τις 10 Απρίλη. Σημείωσε την τεράστια ανεργία στο νησί, το γεγονός ότι, με την αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται, λίγοι θα θεμελιώνουν ασφαλιστικά δικαιώματα και προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν. Τόνισε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει στήριξη των τομέων της απασχόλησης, πάταξη της ασυδοσίας των επιχειρηματιών, ανάπτυξη της υποδομής και νέες επενδύσεις από το κράτος. Αλλά η πολιτική αυτή, επισήμανε, δε χωράει στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, είναι έξω από τη λογική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Ετσι τα τελευταία χρόνια ζούμε τη ραγδαία ερήμωση των χωριών, ιδιαίτερα των ορεινών. Οι νέοι τα εγκαταλείπουν γιατί η αγροτική παραγωγή καταστρέφεται, ενώ η μισθωτή εργασία μειώνεται τόσο στην οικοδομή όσο και στον τουρισμό.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ο Γερ. Αραβανής κατάγγειλε τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο μεγάλο έγκλημα που γίνεται με τη ΝΑΤΟική επίθεση και την επιχείρηση διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας. «Οι ιμπεριαλιστές κόβουν και ράβουν τα Βαλκάνια στα μέτρα των ιμπεριαλιστικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, δυναμιτίζοντας ολόκληρη την περιοχή. Η πολιτική υποταγής στον ιμπεριαλισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να καταδικαστεί, την Κυριακή από κάθε φιλειρηνικό πολίτη, ανεξαρτήτως τοποθέτησης».

Συνεχίζοντας ο ομιλητής, υπογράμμισε: Η ανάγκη να ηττηθεί ο δικομματισμός, να αποκρουστεί αυτή η πολιτική δεν παίρνει αναβολή. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Οταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και βγει στο προσκήνιο, όταν κινητοποιηθεί με βάση τα πραγματικά του συμφέροντα όλοι ο δρόμοι ανοίγουν. Και κατέληξε: Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να γυρίσει η σελίδα. Υπάρχει πείρα αγώνων, υπάρχει πείρα από την αρνητική στάση των φιλοκυβερνητικών ηγεσιών στα συνδικάτα. Συνειδητοποιείται ότι δε φτάνουν οι αποσπασματικοί αγώνες για το ένα ή το άλλο πρόβλημα. Χρειάζεται ένα μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο, δύναμη αντίστασης σήμερα, στην αρπαγή των κατακτήσεων, δύναμη λαϊκής εξουσίας αύριο. Στο λαϊκό Μέτωπο χωράνε όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να αντισταθούν αγωνιστικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ