Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Αντίσταση και αντεπίθεση

Του Ερμή ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ*

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ;

Το γράφω ευθέως: για να σταματήσει η επέμβαση στο μυαλό και στο κύτταρό μας. Γίνεται, μια επιστημονική καλλιέργεια αλλαγής της φυσιογνωμίας και της ταυτότητάς μας, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού γενικώς.

Ο κινηματογράφος και, κυρίως, η τηλεόραση, χρησιμοποιούνται σαν μέσα αποβλάκωσης και αποκτήνωσης. Γίνεται μια επιστημονική επέμβαση μέσω όλων των μορφών της τέχνης, από ελληνικά και εξωελληνικά κέντρα, για υποταγή και δημιουργία αγέλης.

Η τηλεόραση, κυρίως, ανέλαβε το ρόλο να διδάξει την υποταγή, το ψέμα, την απάτη, το πλαστό, αλλά, και το ανεύθυνο, το χαζοχαρούμενο, το τραλαλά, το εξωφρενικό, το εξωπραγματικό, το νευρωτικό, το άρρωστο, αποσιωπώντας τις αγωνίες μας για καλύτερη ζωή, για αγάπη και τρυφερότητα, για ανθρωπιά και ειρήνη μεταξύ μας. Κατευθύνουν την τέχνη, ώστε να μη λέει τα αληθινά προβλήματα της χώρας και του λαού. Ετσι προβάλλονται σαν πρότυπα, άτομα ανεπαρκή, του πλούτου, της μόδας, του ποδοσφαίρου. Είναι καταλυτική η επέμβαση του αμερικανικού κινηματογράφου. Η επίμονη προβολή του αμερικάνικου τρόπου ζωής, του επιτυχημένου, που "αγωνίστηκε" να πετύχει, της αμερικανικής κοινωνίας που είναι, τάχα, για τους δουλευτάδες.

Η καλλιέργεια τείνει στη δημιουργία ανθρώπων μη συνειδητοποιημένων, όπου οι άντρες δεν είναι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι γυναίκες.

Η επέμβαση ελέγχου και υποταγής του ανθρώπου δε γίνεται μόνο μέσω του τρόπου διανομής του εισοδήματος, δε γίνεται μόνο μέσω της ανεργίας, αλλά τώρα, κυρίως, μέσω της τέχνης στο ανθρώπινο κύτταρο και στο μυαλό.

Εχουν αντιληφθεί ότι τα αόρατα αεροπλάνα, οι έξυπνες βόμβες, οι πύραυλοι «τόμαχοκ» δεν αρκούν για την υποταγή των λαών. Γι' αυτό χρησιμοποιούν το πιο έξυπνο και αποτελεσματικό όπλο, την επέμβαση στο μυαλό, στην ψυχή, στο κύτταρο, μέσω της τέχνης ειδικώς. Και χρησιμοποιούν το όπλο αυτό αδίστακτα και αποτελεσματικά. Δέστε το λεγόμενο "Φεστιβάλ Κινηματογράφου" που έπαψε να είναι "ελληνικό". Τους ενοχλούσε η λέξη "ελληνικό". Και το έκαναν διεθνές, κατ' εντολήν. Δέστε, ακόμη, το νεότευκτο "Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης" δημιούργημα και όργανο του Βαγγέλη Βενιζέλου, για να ελέγχεται και να καθοδηγείται η καλλιτεχνική, η πνευματική, κίνηση, δημιουργία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης. Για να ελέγχουν και να υποτάσσουν τους δημιουργούς της τέχνης, του πολιτισμού. Και βέβαια, πακτωλός εκατομμυρίων. Οποιος δεν υποτάσσεται, στην απομόνωση, στην αφάνεια, στον πνευματικό θάνατο.

Δέστε το νεότευκτο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ποιος το έκανε; Από ποιους διευθύνεται; Για ποιο σκοπό; Η παρουσία στο συμβούλιο του μεγαλοβιομηχάνου κ. Μπακατσέλου τα λέει όλα.

Τώρα, οι καλλιτέχνες καλούμαστε όχι μόνο ν' αντισταθούμε αλλά να αντεπιτεθούμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ