Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκαλεί βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού

Κατά την είσοδό της στην Κλωστοϋφαντουργία «3Α» η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίκαια, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πέντε μέρες πριν από τις εκλογές προκαλεί βάναυσα τη νοημοσύνη αλλά και την αξιοπρέπεια του λαού μας με παροχές του τύπου "δίνω 10.000 σε 270.000 εργαζόμενους ως συμμετοχή στις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία".

Ολα αυτά όχι μόνο για να κλέψει στο νήμα λαϊκές ψήφους, αλλά και να κρύψει το ένα και αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η κυβέρνηση παρακρατά και χρωστά 360 δισεκατομμύρια δραχμές στο ΙΚΑ, ως υποχρέωση που είχε από την κουτσουρεμένη τριμερή χρηματοδότηση που είχε αποφασίσει η ΝΔ με το γνωστό νόμο Σιούφα, νόμο που το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει το 1996, πράγμα που βεβαίως δεν το έκανε.

Χρωστά ακόμα 80 δισεκατομμύρια στον Οργανισμό Αυτασφάλισης των αυτοαπασχολούμενων. Χρωστά και στον ΟΓΑ 80 δισεκατομμύρια δραχμές από προηγούμενες οφειλές της, ενώ δεν έχει καταβάλει την υποχρέωσή της για το 2000.

Αλλά και η ΝΔ δε φείδεται ψεύτικων και απατηλών υποσχέσεων, ιδιαίτερα απέναντι στη φτωχή αγροτιά. Και αν ακόμη η ΝΔ θελήσει ως κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, από αυτές θα επωφεληθούν αποκλειστικά και μόνο τα ανώτερα μεσαία στρώματα της αγροτιάς και όχι οι μικροκληρούχοι, οι μικροί παραγωγοί, που είναι και η πλειοψηφία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ