Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενα ... εντυπωσιακό νούμερο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το νούμερο 45 έχει γίνει πολύ αγαπητό τελευταία στον Κ. Σημίτη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οπου σταθούν κι όπου μιλήσουν, σ' αυτό αναφέρονται. Μέχρι και σε ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες και σε τηλεοπτικά σποτ το διαφημίζουν. Ισχυρίζονται, βλέπετε, ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει διασφαλίσει 45 τρισ., που αποτελούν εγγύηση για το κοινωνικό κράτος», στην επόμενη τετραετία.

Βέβαια, κανένας τους δεν κάνει τον κόπο να εξηγήσει πώς προκύπτει το νούμερο αυτό. Τους... φτάνουν απλά και μόνο οι εντυπώσεις που δημιουργεί. Πώς να το κάνουμε, 45 τρισ. είναι αυτά. Κι όπως λένε, θα πάνε όλα για το «κοινωνικό κράτος». Ακόμη κι αν απλώς τα διαιρέσει κανείς με το συνολικό πληθυσμό της χώρας, προκύπτει το σεβαστό ποσό των 4,5 εκατομμυρίων, για κάθε Ελληνα, από τα νεογέννητα έως τον τελευταίο υπερήλικα.

Η αλήθεια, βέβαια, απέχει πολύ μακριά από τις διαφημιστικές «φούσκες» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Στα 45 τρισ. συμπεριλαμβάνονται οι παντός είδους εισροές από την ΕΕ. Πράγμα που σημαίνει ότι το συντριπτικά μεγάλο μέρος τους θα το «φάνε» οι γνωστοί χρυσοκάνθαροι, όπως γίνεται και μέχρι σήμερα. Συμπεριλαμβάνονται, επίσης, όλα όσα ξοδεύει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, για υγεία, παιδεία, διασκέδαση κλπ., κλπ., ακόμη και οι εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Τέλος, συμπεριλαμβάνονται και οι κοινωνικές δαπάνες του δημοσίου.

Αυτό είναι το περιεχόμενο των 45 τρισ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ