Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκανε το μαύρο ... άσπρο!

Συναγωνίστηκε στην παροχολογία τον αρχηγό της ΝΔ

Απύθμενα θρασύς και ψεύτης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τη Θεσσαλονίκη, όπου επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, σε σχέση με τη ΝΑΤΟκρατούμενη Θεσσαλονίκη και να συναγωνιστεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παροχολογία, και ειδικότερα στο θέμα της αύξησης των συντάξεων.

Γι' αυτό, άλλωστε, και αποδοκιμάστηκε από το λαό της Βόρειας Ελλάδας, όπως την προηγούμενη μέρα αποδοκιμάστηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ. Αφού οι μεταφερόμενοι οπαδοί από τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και τη Θεσσαλία, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την εικόνα, που πάσχισαν να δημιουργήσουν με τα σκηνοθετικά τους κόλπα ο Τ. Μπιρσίμ και ο Στ. Σαρτίνι.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε προκλητικά θρασύς, μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη - πρωτεύουσα πόλη των Βαλκανίων, μέσα από την οποία, όπως είπε, φαίνεται ο ρόλος της Ελλάδος στα Βαλκάνια. «Αντί να είμαστε μέρος του προβλήματος των Βαλκανίων, είμαστε μέρος της λύσης. Εμείς προωθήσαμε την ειρήνη. Ο ελληνικός στρατός βρίσκεται στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία ως εκφραστής της διεθνούς κοινότητας, για να προωθήσουμε την ειρήνη», ανέφερε, ενώ την ίδια ώρα ο λαός της Θεσσαλονίκης ζει καθημερινά το ιδιότυπο καθεστώς, που έχουν οι επιβάλει τα φονικά ΝΑΤΟικά στρατεύματα, που - όταν δεν τους εμποδίζουν οι κομμουνιστές και ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής - περνούν με τα θανατηφόρα όπλα τους για να συνεχίσουν το απάνθρωπο έγκλημα εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού.

Θυμήθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του '90 με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που, όπως είπε, ήταν «απομονωμένη από τους γειτονικούς λαούς και εκδήλωνε τη διαμαρτυρία της». Και περιγράφοντας τα κατορθώματα της δικής του κυβέρνησης και το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, δεν έκανε κουβέντα για παραγωγική ανάπτυξη. Αντίθετα, μίλησε για τη μετατροπή τους σε Κέντρο Χρηματοδοτικών Υπηρεσιών, διαμετακομιστικό, συνεδριακό, πολιτιστικό, τουριστικό κέντρο.

Από τη Θεσσαλονίκη της «πρωτεύουσα της ανεργίας», όπως την αποκαλούν οι πολίτες της, έταξε συμπληρωματικά στις προηγούμενες εξαγγελίες του και 300.000 θέσεις επανακατάρτισης ανέργων. (Προστίθενται στις 300.000 θέσεις εργασίας και τις 300.000 θέσεις κατάρτισης ανέργων).

Ξεπερνώντας ακόμη και τον Κ. Καραμανλή στην παροχολογία, ανακοίνωσε πως, μέχρι το τέλος του έτους, η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ θα είναι μεγαλύτερη των 150.000 δραχμών. Προφανώς, ενώ μέχρι πριν προκαλούσε τον Κ. Καραμανλή να πει από πού θα καλύψει το κόστος που απαιτεί η δική του αντίστοιχη εξαγγελία, εφόσον είναι δεσμευτικές οι απαιτήσεις της ΕΕ, ξαφνικά ανακάλυψε πως η κυβέρνησή του έχει πόρους για να προχωρήσει την κοινωνική της πολιτική. Μάλιστα, ανέφερε πως όλες οι κατώτερες συντάξεις θα ακολουθήσουν την ίδια αυξητική πορεία!!!

Θυμήθηκε τους Παλιννοστούντες, που χρήζουν άμεσης οικονομικής ενίσχυσης και στεγαστικής βοήθεια. Δήλωσε αποφασισμένος να «τελειώνει με το έγκλημα και τη λαθρομετανάστευση».

Θυμήθηκε τον Ελληνα της υπαίθρου, τους αγρότες, που, μέρα με τη μέρα, εξαθλιώνονται εξαιτίας της δικής τους πολιτικής.

Ο Κ. Σημίτης, που στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε πως η παράταξή του προχωρά με βάση το πρόγραμμα και το έργο της, σε αντίθεση με τη ΝΔ που επιχειρεί να κερδίσει στο επίπεδο του θεάματος, πήγε στη συγκέντρωση με καραβάκι που τον μετέφερε από ξενοδοχείο όπου διέμενε. Γιατί, άραγε, αφού η παραλιακή λεωφόρος ήταν άδεια; Ηθελε να διαπιστώσει μήπως πως, όσο και αν οι υπουργοί του διαλαλούνε ότι ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί, τελικά ο Θερμαϊκός παραμένει το ίδιο βρώμικος και θα αργήσει πολύ να γίνει η καθαρή θάλασσα που υπόσχονται εδώ και χρόνια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ