Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΦΕ
Ψήφο στους πρωτομάχους για μια καλύτερη ζωή

Μπροστά στην εκλογική μάχη της 9ης Απρίλη το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τους παλιούς ΕΠΟΝίτες-σες να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα με μπροστάρη και πάλι το ΚΚΕ, για να μπει φραγμός στην απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και στη μετατροπή της πατρίδας μας, σε φέουδο των πολυεθνικών μονοπωλίων.

Σημειώνουν πως «απέναντι στο δικομματισμό που τόσα δεινά έφερε στον ελληνικό λαό, οι ασπρομάλληδες σήμερα ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες τα φύτρα των οποίων βρίσκονται στις φυλακές και στις εξορίες της δικτατορίας του Μεταξά, επισημαίνουν τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική νεολαία: με την ανεργία, τη λειψή μόρφωση, τη λιτότητα, την πολιτική του Μάαστριχτ που ακολουθούν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ. Με τους κινδύνους που απειλούν τη νεολαία μας με όσα γίνονται στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Με την αναβίωση του ρατσισμού».

Και καλούν όλους τους νέους όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες αυτούς που μαζί βρεθήκαμε στις διαδηλώσεις, στα παράνομα τυπογραφεία, στα κατοχικά συσσίτια να πάρουν ενεργό μέρος για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η ΠΕΑΦΕ με την ίδια ανακοίνωσή της καλεί τα πλατιά στρώματα της νεολαίας και του λαού μας να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που άρχισε να κτίζει το Λαϊκό Μέτωπο.

Απευθυνόμενο ιδιαίτερα στους νέους, το ΔΣ της ΠΕΑΦΕ τονίζει: Κάντε τις φοιτητικές οργανώσεις, τους συλλόγους σας κέντρα χαράς και θερμοκήπια πατριωτικής και δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης. Πάρτε την αγνή χαρά των σπορ, της τέχνης, του παιχνιδιού, της επιστήμης. Πάρτε μαζικά και οργανωμένα μέρος για να λυθεί το τραγικό πρόβλημα της ζωής σας, της ανεργίας.

Το λεβέντικο αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας, το πνεύμα του νέου ανθρώπου, του νέου Ελληνα, του ΕΠΟΝίτη, ας εκφραστεί αυτήν τη φορά με την υπερψήφιση του ΚΚΕ.

Το αγωνιστικό προσκλητήριο της ΠΕΑΦΕ απευθύνεται στους νέους από τις βουνοκορφές της Ηπείρου μέχρι τα ακριτικά νησιά και τα υπόγεια της Αθήνας, παντού όπου ενεδρεύει η διαφθορά, η απονέκρωση, ο εφησυχασμός που καλλιεργείται από τους εκπροσώπους της νέας τάξης είτε αυτοί είναι «κεντροαριστεροί» είτε «κεντροδεξιοί». Ο μόνος τρόπος να ξεπεραστούν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει να είναι και πάλι ο πρωτομάχος για μια καλύτερη ζωή του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ