Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι επικίνδυνοι και οι δύο!

Με μεγάλη επιμονή τα κόμματα του δικομματισμού, όταν δεν επιδίδονται σε ανόητες αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι ώριμος και ποιος κατάλληλος ή ακατάλληλος για πρωθυπουργός, καταφεύγουν στην ψεύτικη παροχολογία. Τι δεκαχίλιαρα, τι αυξήσεις στις συντάξεις, τι ΕΚΑΣ στους εξαθλιωμένους, τζάμπα ασφάλιση και τα τοιαύτα! Αυτά, ενώ την ίδια ώρα και τα δύο κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποσιωπούν ότι στηρίζουν και θα εφαρμόσουν την πολιτική του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της Λισαβόνας, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

Οτι, στο όνομα της «καπιταλιστικής ανάπτυξης» και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που ελαστικοποιούνται κατακρεουργούμενα.

Οτι, όπως προστάζει η ΚΑΠ, περιορίζουν δραματικά την αγροτική παραγωγή, μειώνουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, απελευθερώνουν την ...εισαγόμενη ασυδοσία σε βάρος της ντόπιας παραγωγής και ξεκληρίζουν μαζικά τους αγρότες.

Οτι παραχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σκοπών ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, σε βάρος του λαού μας και των γειτονικών βαλκανικών λαών και του τουρκικού.

Τάζουν κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των χαμηλόμισθων, ενώ δεν πληρώνουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια, που, ήδη, χρωστά η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά ταμεία - ανοίγοντας, εκτός των άλλων, και το δρόμο για την ...απαλλαγή, στην πορεία, των εργοδοτών από την υποχρέωση να πληρώνουν ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους που απασχολούν.

Υπόσχονται τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων απασχόλησης - κρύβοντας πως μιλάνε για κατάργηση του σταθερού ωραρίου των 8 ωρών και μερικά απασχολήσιμους εργαζόμενους. Ενώ, ξεδιάντροπα, διαβεβαιώνουν το μεγάλο κεφάλαιο, το ΣΕΒ, πως, την επομένη θα εντείνουν το ξεπούλημα των, όποιων, δημοσίων επιχειρήσεων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλες κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις - στους ιδιώτες. Πράγμα, που θα οδηγήσει και στην απώλεια χιλιάδων ακόμα θέσεων σταθερής εργασίας, όπως δείχνει η μέχρι σήμερα πείρα.

Μόνο ένα μπορεί να είναι το συμπέρασμα: Ο δικομματισμός δεν οδηγεί μόνο στην εξαχρείωση. Κυρίως, αναδείχνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού και πρέπει να του κοπεί η φόρα. Τώρα, είναι η ώρα. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ