Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φρουφρού», αρώματα και τριαντάφυλλα...

Και ως εκ θαύματος εγένετο ειρήνη... Αφού οι εκπρόσωποι του δικομματισμού εξάντλησαν εδώ και δυο βδομάδες όσους χαρακτηρισμούς διέθεταν στο «φραστικό» τους οπλοστάσιο, παραμελώντας με τον τρόπο αυτό έντεχνα τις ανύπαρκτες πολιτικές τους διαφορές, χτες αποφάσισαν να «χαμηλώσουν» τους τόνους.

Ο Κ. Λαλιώτης απέβαλε από το λεξιλόγιό του πολύ σύντομα τους χαρακτηρισμούς «άγνοια», «ανεπάρκεια», «ασχετοσύνη», «χαμαιλεοντισμός» και «ψευταράκοι της Ρηγίλλης» και χτες προσέφερε... στον Κ. Καραμανλή οκτώ τριαντάφυλλα (τέσσερα κόκκινα και τέσσερα άσπρα)... Μάλιστα, έδωσε και σημειολογικές αναλύσεις για τα χρώματα αλλά και για τον αριθμό. Για τα χρώματα είπε ότι τα άσπρα συμβολίζουν τον ηθικό λόγο και τα κόκκινα τον πύρινο... Οσο για τον αριθμό υποστήριξε ότι είναι οι δυο τετραετίες του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται λοιπόν κατανοητό για τι είδους «επικοινωνιακή» πολιτική μιλάμε...

Παράλληλα, ο Κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι «μπορεί να έχουμε σημαντικές και ριζικές προγραμματικές διαφορές με τη ΝΔ και τον ίδιο, αλλά δε νιώθουμε ότι είμαστε αντίπαλοι για όλα και για πάντα, και πολύ περισσότερο εχθροί». Μάλιστα, κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να μην αναζητά πισώπλατα χτυπήματα και μαχαιρώματα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και τον προέτρεψε να τα ψάξει μέσα στο ίδιο το κόμμα του. Ειδικά, όπως ανέφερε, μετά την ήττα της 9ης Απρίλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του συνέντευξης στο Ζάππειο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, υποστήριξε ότι ποτέ το κόμμα του δεν ξεπέρασε το όριο της ευπρέπειας και ότι οι κριτικές του είχαν περιεχόμενο και προτάσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν προσωποποίησε ποτέ πολιτικές διαφορές, ενώ δήλωσε: «Η κυβέρνηση επέλεξε τη λογική της οξύτητας, των ύβρεων και της λάσπης. Αν αλλάξει τακτική, αυτό είναι ευπρόσδεκτο».

Οι παραπάνω δηλώσεις και αναφορές φανερώνουν ότι ο δικομματισμός, αφού αναλώθηκε για αρκετό καιρό σε ανούσιες «κοκορομαχίες» και αντιπαραθέσεις, ξαφνικά ανακάλυψε, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, την αντιπαράθεση πάνω σε προγράμματα και πολιτικές. Η παραπλάνηση του ελληνικού λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη... Στόχος και των δυο, να κρύψουν με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσουν την επομένη των εκλογών. Να «αποκοιμήσουν», όσο το δυνατόν περισσότερο, το εκλογικό σώμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ