Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αμα ξαναδούν την ψήφο μας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μας γράψουν!

Μέρα με τη μέρα, αυξάνονται οι ναυτεργάτες που δηλώνουν την υποστήριξή τους στο ΚΚΕ. Αυτό έδειξε η χτεσινή περιοδεία του ασυρματιστή Γιώργου Μαρίνου, υποψήφιου του ΚΚΕ στην Α` Περιφέρεια Πειραιά στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΡΟΔΟΣ», αλλά και η προχτεσινή ναυτεργατική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Χαρακτηριστική για τις διαθέσεις των ναυτεργατών του «ΡΟΔΟΣ» ήταν η φράση που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους με τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος: «Αμα ξαναδούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την ψήφο μας να μας γράψουν».

Ο Γιώργος Μαρίνος, τον οποίο συνόδευαν μέλη της ΚΟΝ, συνομίλησε με τους θαλαμηπόλους, τους μαγείρους και το πλήρωμα της μηχανής για τα όσα προετοιμάζονται σε βάρος των ναυτεργατών της ακτοπλοΐας με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αυτού του τομέα, που ήδη έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή της ΝΔ. Η αλλαγή γίνεται για τη διευκόλυνση της εισβολής των πλοίων των πολυεθνικών στις ελληνικές θάλασσες και επιβάλλεται από τον κοινοτικό κανονισμό -έκτρωμα 3577/92, ο οποίος αίρει το καμποτάζ. «Αφού ανοίγουν προεκλογικά τέτοια ζητήματα, αλλά και για το ασφαλιστικό σύστημα, σκεφτείτε τι θα γίνει από τις 10 του Απρίλη. Αν δε λάβουμε μέτρα και δεν ενισχύσουμε το ΚΚΕ, που αποτελεί εργαλείο στους αγώνες μας, η επίθεση θα είναι σφοδρή. Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να τους ψηφίσουν ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης, που θησαύρισαν με αυτή την πολιτική».

«Εχουμε χρέος να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΚΚΕ», «να πάμε σπίτι - σπίτι, συνάδελφοι», «ναι, να ξεσηκώσουμε τον κόσμο» ήταν ορισμένες από τις φράσεις των ναυτεργατών, που συγκεντρώθηκαν προχτές το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟΝ. Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν οι ναυτεργάτες υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Τούσσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ