Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφο αντίστασης στη λαίλαπα που έρχεται

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» περιόδευσε χτες επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής  στην Α' Αθήνας

Ο Γιώργος Μαυρίκος
Ο Γιώργος Μαυρίκος
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ για τη δημιουργία γραμμής άμυνας, που δε θα επιτρέψει να περάσει η θύελλα των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, απηύθυνε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Α` Αθήνας, ο οποίος περιόδευσε χτες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ συνόδευσε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Σάββα» Νίκος Φίλιας.

«Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ έχουμε ολοκαίνουρια μηχανήματα που δε λειτουργούν, γιατί δεν έχουμε τεχνολόγους», επισήμανε στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ η Αρετή Πατσιαντού,εργαζόμενη στα ισότοπα του νοσοκομείου και αναφέρθηκε στο νέο χειρουργείο του νοσοκομείου και στον ψηφιακό αγγειογράφο, που δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. «Οι λίστες αναμονής στο νοσοκομείο είναι μεγάλες και ειδικότερα στην κλινική μαστού και τα γυναικολογικά τμήματα, καθώς τα γυναικολογικά περιστατικά θερίζουν», υπογράμμισε η Α. Πατσιαντού και τόνισε ότι το πρόβλημα εντάθηκε μετά τη διάλυση των «Αγίων Αναργύρων», καθώς όλο το βάρος της αντικαρκινικής περίθαλψης του Λεκανοπεδίου δέχονται ο «Αγιος Σάββας» και το «Μεταξά» στον Πειραιά.

Την απαράδεκτη διάλυση του νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» κατήγγειλαν στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στο τμήμα κοβαλτίου του νοσοκομείου, το οποίο μεταφέρθηκε μαζί με τους εργαζόμενούς του στον «Αγιο Σάββα» από τους «Αγιους Ανάργυρους». «Η κατεύθυνση είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας, έτσι ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια των ιδιωτών», επισήμανε στους εργαζόμενους ο Γ. Μαυρίκος και τους κάλεσε να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

«Μετά τις εκλογές τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα. Είτε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, ετοιμάζονται να γκρεμίσουν το ασφαλιστικό σύστημα, τα εργασιακά δικαιώματα, να προχωρήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις, στη διάλυση της δημόσιας υγείας», τόνισε στη συνέχεια ο Γ. Μαυρίκος. «Μέχρι τώρα, συνέχισε, έχουμε δει αυτούς που λένε "θα". Είναι καιρός να δούμε κάποιους που αγωνίζονται. Είναι ευκαιρία αυτές οι εκλογές. Κρέμονται πολλά από τις επιλογές των εργαζομένων. Είναι ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που θέλει και μπορεί να αμυνθεί στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος επισήμανε ότι το ΚΚΕ πρέπει να στηριχτεί «όχι μόνο για μας, αλλά και για τα παιδιά μας που τα σπρώχνουν στην ανεργία, στην ημιαπασχόληση, στην αδιαφορία, στην πρέζα και τα ναρκωτικά».

«Εκτιμούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γιατί θα τη βρουν αύριο απέναντί τους. Στηρίξτε το ΚΚΕ, αν δέχεστε ότι η φωνή της αντίστασης που θα έρθει σε σύγκρουση με τις αντεργατικές πολιτικές είναι απαραίτητη», τόνισε ο Γ. Μαυρίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ