Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΙΟ
Να μας βρουν δυνατούς οι αγώνες που έρχονται

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης
Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης
Για τους αγώνες που έρχονται, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι και οι νέοι χρειάζονται δίπλα τους ισχυρό το ΚΚΕ και στη Βουλή και στο λαό.

Αυτό ήταν το μήνυμα που στάλθηκε χτες από το Αίγιο όπου έγινε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Μια συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν αγρότες από κάθε γωνιά της Αιγιάλειας - αναγνωρίζοντας στα πρόσωπα των κομμουνιστών τους συνεπείς συναγωνιστές τους στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες - εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και πολλοί νέοι της περιοχής.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Θανάσης Λαπαναϊτης και Ανδρέας Αντωνόπουλος . Ο πρώτος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μιας πολιτικής «με τραγικές συνέπειες για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους για τη νεολαία μας».

Ο δεύτερος τόνισε πως η ανεργία στο νομό Αχαΐας φουντώνει, καθώς τροφοδοτείται από «το κλείσιμο των εργοστασίων, η χρεοκοπία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το βίαιο ξεκλήρισμα της αγροτιάς».

Στη δεινή κατάσταση των εργαζόμενων λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δημήτρης Αρβανιτάκης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Τόνισε πως για να ενταχθεί η χώρα μας στην ΟΝΕ, κυβερνήσεις και ΕΕ, μονοπώλια και πολυεθνικές εξαπέλυσαν μια επίθεση, χωρίς προηγούμενο, όχι μόνο ενάντια στην εργατική τάξη, αλλά και ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αναφερόμενος στην επιτακτική ανάγκη αντίστασης των στρωμάτων που πλήττονται από αυτή την πολιτική, ο ομιλητής σημείωσε πως «η αγροτιά της Αιγιάλειας και όλης της Ελλάδας δεν μπορεί να ανεχθεί αυτά τα πράγματα. Οχι μόνο θα αντιταχθεί και να εντείνει την πάλη της, αλλά, μαζί με τους εργάτες, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία, θα δώσουν σκληρή απάντηση και στην κάλπη. Θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Στις εκλογές, η αγροτιά θα καταψηφίσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ΟΝΕ, την "Ατζέντα 2000", τον ΠΟΕ, το σύμφωνο σταθερότητας που νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις πυρηνικές βάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, θα απομονώσει αυτούς που στα λόγια δείχνουν να υποστηρίζουν τους αγώνες, αλλά διαφωνούν με τις μορφές πάλης με τους στόχους και τα αιτήματα. Θα υποστηρίξει μια άλλη φιλολαϊκή φιλοαγροτική πολιτική και πορεία, με τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου που θα διεκδικεί και τη διακυβέρνηση της χώρας. Θα συνεχίσει μετά τις εκλογές με νέες δυνάμεις, συντρίβοντας την ταξική συνεργασία, τη συναίνεση και την υποταγή, δημιουργώντας νέα σύγχρονα ηρωικά μπλόκα Μεγανίτη, που έκοψε την ανάσα και τον ύπνο της πλουτοκρατίας, μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Αναφερόμενος στα πλαστά διλήμματα, ο Δ. Αρβανιτάκης τόνισε πως «όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα χρειαστούν νέοι, μαζικότεροι και αποφασιστικοί ενωτικοί αγώνες, για να αντιμετωπιστούν τα νέα αντιαγροτικά μέτρα, που έχουν στα συρτάρια τους, αλλά και ο αυταρχισμός που αναγκαστικά θα επιστρατευτεί για να προωθηθούν οι αντιλαϊκές επιλογές τους». Πρόσθεσε πως είναι επιτακτική ανάγκη για τα λαϊκά συμφέροντα η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως για τους αγώνες που έρχονται, τα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό ΚΚΕ και στη Βουλή και στο λαό. «Μέσα στη δράση - κατέληξε ο ομιλητής - θα χτίσουμε το μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο, ελπίδα και προοπτική για μια Ελλάδα της ανθρωπιάς της ειρήνης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ