Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ψευταράκοι» και... «ψευταράδες»!

Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με γιγαντοαφίσες του ΠΑΣΟΚ. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με απίστευτα ψέματα.

Οι τηλεοράσεις έχουν κατακλυστεί από διαφημίσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι τηλεοράσεις εκπέμπουν απίστευτα ψέματα.

Τα προεκλογικά μπαλκόνια υποδέχονται το ένα μετά το άλλο τον κ.Σημίτη. Ο κ.Σημίτης εκτοξεύει από τα προεκλογικά μπαλκόνια απίστευτα ψεύδη της «τελευταίας στιγμής».

Θαυμάστε, λοιπόν, «εκσυγχρονισμό»! Θαυμάστε «ήθος»! Θαυμάστε την κυβέρνηση, θαυμάστε το κόμμα του ψεύδους και της απάτης που λέγεται ΠΑΣΟΚ! Το κόμμα του οποίου - κατά τη φαιά προπαγάνδα των καιρών - ηγείται κάποιος που δεν... κοροϊδεύει τους πολίτες!

***

Πρώτο ψεύδος:

«Δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία είναι: α) Η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας..., β)Η δημιουργία άλλων 300.000 θέσεων κατάρτισης...» (Κ.Σημίτης, 15/3/2000).

Αυτά έλεγε στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός πριν 20 μέρες. Ετσι «αποδείκνυε» την κοινωνική του «ευαισθησία». Ετσι διατύπωνε την υπόσχεσή του, ότι, τάχα μου, η επόμενη τετραετία θα είναι, λέει, η «τετραετία της απασχόλησης». Μόνο που τώρα, λίγα μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, στις γιγαντοαφίσες και στα διαφημιστικά φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ, η... «ευαισθησία» του κ.Σημίτη αιφνιδίως... διπλασιάστηκε!

Από τις 300.000, οι θέσεις κατάρτισης που υποσχόταν ο πρωθυπουργός, πέταξαν ταχυδακτυλουργικώς... στις 600.000! Στις γιγαντοαφίσες του ΠΑΣΟΚ, που κάτω δεξιά έχουν την υπογραφή «Κ.Σημίτης», θα δείτε να αναγράφεται με τεράστια γράμματα, ότι το ΠΑΣΟΚ «εγγυάται» όχι τριακόσιες πια, αλλά «600.000 επιδοτούμενες θέσεις κατάρτισης»...

Ευτυχώς που οι εκλογές τελειώνουν. Αν κρατούσαν λίγο ακόμα μπορεί στις νέες αφίσες του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και το 600 να γινόταν 900. Αλλωστε, όλα πολλαπλάσια του 3 είναι...

***

Δεύτερο ψεύδος:

«Εγώ απορώ πού θα τα βρει αυτά τα λεφτά! Και απορώ πώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η δαπάνη αυτή θα οδηγήσει στο να ξεπεράσουμε κατά πολύ το όριο, το οποίο θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ... Δηλαδή, οι υποσχέσεις αυτές δεν μπορούν να εκπληρωθούν, εάν ο κ.Καραμανλής συνεχίσει την οικονομική πολιτική και την πολιτική ένταξης στην ΟΝΕ. Και γι' αυτό είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα». (Κ.Σημίτης, 15/3/2000)

Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός πριν τρεις βδομάδες για να αντικρούσει την «υπόσχεση» της ΝΔ πως θα αυξήσει τις συντάξεις στις 150.000 δραχμές. Οπως συμπλήρωνε τότε, μια τέτοια κίνηση θα ήταν «παρανομία» έναντι της ΟΝΕ! Αυτό ακριβώς είχε πει εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, στις 30/3/2000, στο τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» δηλαδή, ο κ.Σημίτης επανήλθε και τόνιζε για το ίδιο θέμα:

«Οι δαπάνες αυτές δε συμβιβάζονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας(...) Ο κ.Καραμανλής ισχυρίστηκε ότι θα αυξήσει τη σύνταξη στις 150.000 δραχμές(...) η αύξηση αυτή κοστίζει τουλάχιστον 600 δισεκατομμύρια. Γι' αυτό λέμε εμείς ότι είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» (Κ.Σημίτης στο «ντιμπέιτ», 30/3/2000).

Το μέγεθος της ΠΑΣΟΚικής αθλιότητας είναι τέτοιο που για να διαπιστωθεί δε χρειάζεται παρά το απλούστατο: Να μεταφέρουμε τι ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ τώρα. Να σταθούμε στο τι λέει τώρα, μετά τα όσα είπε τόσες και τόσες φορές ο κ.Σημίτης για τις συντάξεις. Τώρα, λοιπόν, στις γιγαντοαφίσες, το ΠΑΣΟΚ - με την υπογραφή του κ.Σημίτη πάντα - υπόσχεται «Κατώτερη Σύνταξη του ΙΚΑ πιο πάνω από τις 150 χιλιάδες δρχ.»!

Η απάτη, η ψηφοθηρία, το όργιο υποσχεσιολογίας κινούνται σε τέτοια απίθανα επίπεδα, που έφτασαν να τάζουν πράγματα «πιο πάνω» κι από εκείνα που μέχρι χτες οι ίδιοι τα αποκαλούσαν «επιταγές χωρίς αντίκρισμα»!

***

Τρίτο ψεύδος και επιγραμματικό:

«Είναι λάθος η αντίληψη ότι πρέπει να μοιράζουμε λεφτά και ότι αυτό δείχνει την κοινωνική μας ευαισθησία». Είναι κι αυτή δήλωση του πρωθυπουργού (Κ.Σημίτης, 15/3/2000).

Ε, λοιπόν, ο κ.Σημίτης, τώρα που έφτασε η ώρα της κάλπης, ξέχασε το «άτεγκτο» και «στιβαρό» προφίλ του «συνετού διαχειριστή» και έχει αρχίσει να... εκλιπαρεί για μερικά ψηφαλάκια. Τώρα, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του «Τσοβόλα δώστα όλα», έφτασε προχτές να περιφέρεται στη Νίκαια και να «μοιράζει λεφτά» για να δείξει την... ευαισθησία του! Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα λεφτά που «μοίρασε» (αέρας κοπανιστός κι αυτός) δεν είναι παρά της τάξης των... 300 δραχμών ημερησίως.

Αλλά εκεί είναι το θέμα. Να ψηφοθηρείς, βγάζοντας την ψήφο στη διατίμηση των... τριών κατοστάρικων, δεν είναι κατάντια; `Η μήπως είναι «εκσυγχρονισμός»; Και να ρωτήσουμε κάτι ακόμα: Αν οι της ΝΔ είναι οι «ψευταράκοι της Ρηγίλλης», όπως τους αποκαλεί ο... ευγενέστατος κ.Λαλιώτης, τότε ο ελληνικός λαός θα τους κάνει τη χάρη και θα αποδεχτεί το «δίλημμα»; Θα διαλέξει ανάμεσα στους «ψευταράκους» και στους... «ψευταράδες»;


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ