Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εκλογές στις 9 Απρίλη και οι Ελληνες μετανάστες

Τις μέρες αυτές καταφtάνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδα Ελληνες μετανάστες από διάφορες χώρες της Ευρώπης (κυρίως τη Γερμανία), με αεροπλάνα της «Ολυμπιακής» και άλλες αεροπορικές εταιρίες, ή άλλο μέσο ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά (μέχρι τώρα) να λύσει το ζήτημα αυτό και να ψηφίζουν οι Ελληνες μετανάστες από τον τόπο όπου ζουν, όπως γίνεται με τις ευρωεκλογές.

Ετσι το έχουν λύσει μια σειρά κυβερνήσεις άλλων χωρών για τους πολίτες τους που ζουν στο εξωτερικό.

Για μια λοιπόν ακόμα φορά στους Ελληνες μετανάστες δεν δόθηκε, από την ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο όπου ζουν. Ετσι, όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές θα πρέπει να υποστούν την ταλαιπωρία να έρθουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό με δικά τους έξοδα, (αεροπορικό εισιτήριο, εσωτερική μετακίνηση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και η παραμονή για λίγες μέρες). Π.χ. από Γερμανία θα ξεπερνά τις διακόσιες χιλιάδες δρχ. κατά άτομο!!

Ετσι αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τον εμπαιγμό της απέναντι στους μετανάστες και τα αιτήματά τους, γιατί το αίτημα π.χ. της ψήφου των μεταναστών υπάρχει εδώ και 40 χρόνια περίπου.

Βέβαια τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ (τι σύμπτωση!) πουλάνε στους οπαδούς τους τα αεροπορικά εισιτήρια στη Γερμανία στην τιμή των 190 μάρκων, ή ακόμα και λιγότερα, μέχρι και δωρεάν!, ανάλογα την περίπτωση, ενώ το εκλογικό εισιτήριο της ΟΑ κοστίζει 472,75 μάρκα.

Το ΠΑΣΟΚ για να «σιγουρέψει» την ψήφο υποχρεώνει όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τα «εισιτήρια του ΠΑΣΟΚ» να συμπληρώσουν έντυπο με όλα τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, εδώ και στην Ελλάδα, ώστε να μπορούν καλύτερα να τον πιέσουν και να τον εκβιάσουν, με στόχο την εξαγορά ουσιαστικά της ψήφου.

Το ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτό. Υποψήφιοι βουλευτές του, στέλνουν μέχρι και στη Γερμανία το προεκλογικό τους υλικό σε μετανάστες, ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου, ζητώντας την ψήφο τους!!! (αλήθεια από πού παίρνουν τις διευθύνσεις;)

Και οι μεν και οι δε δηλώνουν πως τα υπόλοιπα χρήματα θα τα πληρώσει το κόμμα τους. Είναι, όμως, γνωστό πως τα δυο αυτά κόμματα δεν έχουν ακόμα εξοφλήσει τα παλιά τους χρέη προς την ΟΑ, που σύμφωνα με δημοσιεύσεις ξεπερνούν και οι δυο μαζί το ενάμισι δισ. δρχ.

Ολα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εμπαίζουν τους μετανάστες όχι μόνο σ' αυτό το αίτημα, αλλά και στα άλλα. Περισσότερο όμως το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό το κόμμα είναι που κοροϊδεύει τους μετανάστες με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο κάθε φορά με υποσχέσεις που βέβαια πάντα τις αθετεί, για να τους ξαναθυμηθεί και να ξαναδώσει τις ίδιες υποσχέσεις, όταν επισκέπτονται στελέχη της κυβέρνησης ή του κυβερνητικού κόμματος τις χώρες που ζουν οι μετανάστες.

Οι από πολλά χρόνια υποσχέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ πως τάχα θα είχε λυθεί το πρόβλημα της συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές από τον τόπο που ζούνε αποδείχτηκαν χοντρή απάτη.

Την υπόσχεση αυτή τη δίνουν πάντα μετά τις εκλογές, ότι τάχα δεν προλαβαίνανε και ότι στις επόμενες εκλογές θα έχει λυθεί το θέμα αυτό.

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, όπως κάθε φορά, έτσι και σε αυτές τις εκλογές θα κάνουν το καθήκον τους και ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες (οικονομικές, οικογενειακές, εργασιακές και άλλες), θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της συνείδησής τους.

Ερχονται στην Ελλάδα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να συμβάλουν και αυτοί μαζί με όλους εκείνους που βροντοφωνάζουν «δεν πάει άλλο».

Να συμβάλουν και αυτοί για ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο λαϊκό και να καταδικάσουν ταυτόχρονα και με την ψήφο τους τον εμπαιγμό των κομμάτων του δικομματισμού και της απάτης, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνοδοιπορούν μαζί τους, για να έχουν και οι μετανάστες ένα ισχυρό αποκούμπι στην πάλη τους για την προώθηση για λύση και των δικών τους προβλημάτων.

Οι μετανάστες ψηφοφόροι του ΚΚΕ καλούν όλους τους Ελληνες μετανάστες, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, να εκτιμήσουν πως σήμερα το μόνο κόμμα που στέκεται αταλάντευτα δίπλα και στα δικά τους προβλήματα, που προωθεί και τα δικά τους αιτήματα είναι το ΚΚΕ.

Είναι το μόνο κόμμα που και στο εξωτερικό πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκληματική επίθεση των δολοφόνων του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι το μόνο κόμμα που και στο μέλλον θα είναι δίπλα τους, μαζί τους στον αγώνα για τη λύση των μεταναστευτικών προβλημάτων.

Τους καλούν να πάρουν την απόφαση και αποφασιστικά, σταθερά να ψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και να είναι σίγουροι πως η ψήφος τους θα πιάσει πράγματι τόπο.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πάει χαμένη.

Οπου αλλού πάει θα είναι όχι μόνο χαμένη, αλλά θα τη στρέψουν ενάντιά του.

Γι' αυτό λοιπόν, ΚΚΕ ισχυρό - για Μέτωπο Λαϊκό.


Τηλέμαχος ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ