Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Μαζί κατά της βαρβαρότητας

Της Τίνας ΖΟΡΜΠΑΛΑ*

Δεν έζησα τα μετεμφυλιακά χρόνια, έζησα ως μικρό παιδί τη δικτατορία. Εμαθα από τους γονείς μου και την ιστορία για τους κατατρεγμούς των κομμουνιστών, των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, για τη βαρβαρότητα της τότε εξουσίας. Χαρήκαμε με τη μεταπολίτευση. Αγωνιζόμασταν για ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε και παρέσυρε στο διάβα του κατακτήσεις δεκαετιών. Μπροστά μας, ορθώνεται γιγάντια η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μεγαλοαστοί και αστοί θέλουν να κυριεύσουν τον πλανήτη. Τα «επιτεύγματά» τους τα ζούμε τα τελευταία χρόνια. Φτώχεια, εξαθλίωση για τους λαούς όλου του κόσμου, περισσότερος πλούτος στα χέρια των πλουσίων, ανεργία για τους νέους, τις γυναίκες, υποαπασχόληση. Ο άνθρωπος αντικαθίσταται από αριθμούς - δείκτες ονομαζόμενοι. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τσαλαπατιέται. Ο Οτσαλάν παραδόθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη στα χέρια των δημίων του. Οι ξένοι εργάτες στοιβάζονται μέσα στο λιοπύρι στα γήπεδα, για να «διαμετακομιστούν» στις χώρες προέλευσης. Οι μαθητές, αγρότες, συνταξιούχοι εξεγείρονται και αντιμετωπίζονται ως εχθροί της νομιμότητας. Διαφορετικές φωνές δεν επιτρέπονται. Ο μέχρι χτες υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνησή του μας το υπενθυμίζουν καθημερινά. Με υπέρογκα ποσά απειλούνται πολίτες, έντυπα, εφημερίδες, που τολμούν να υψώσουν μία διαφορετική φωνή. Αλλά δε φτάνουν μόνο αυτά. Ενας ολόκληρος λαός βομβαρδίστηκε, με σύμφωνη γνώμη όλων των αστών, Αμερικανών και Ευρωπαίων. Η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τη χώρα μας ορμητήριο των πολεμοκάπηλων, των εχθρών της ανθρώπινης ελεύθερης ύπαρξης. Η κυβέρνηση Σημίτη αγκάλιασε τον τελευταίο μακελάρη του αιώνα, χτυπώντας με ΜΑΤ και χημικά αυτούς που δε δέχονται την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Εναν καινούριο μεσαίωνα μάς ετοιμάζουν, χωρίς να μας το κρύβουν. Ενας δρόμος μόνο υπάρχει. Ο δρόμος της αντίστασης, της εξέγερσης, ο δρόμος της ενότητας και της συσπείρωσης. Μαζί με αυτούς, που χέρι χέρι ήμασταν στους δρόμους της Αθήνας για τον Οτσαλάν, για τον πόλεμο. Μαζί με αυτούς, που δεχτήκαμε τα δολοφονικά χημικά του Κλίντον και του Σημίτη. Μαζί με αυτούς, που εναντιώνονται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, χωρίς αλληθωρισμούς προς κεντροαριστερές κατευθύνσεις. Μαζί με αυτούς, που έχουν όραμα τον σοσιαλισμό.

Μαζί στο δρόμο που άνοιξε η συσπείρωση και η συνεργασία του ΚΚΕ με την Κομμουνιστική Ανανέωση. Μαζί στο δρόμο για τη συγκρότηση ενός πλατιού Μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ενάντια στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ