Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δώσε μου πίσω το κόκκινο γαρίφαλο

Ηταν Εργατική Πρωτομαγιά του 1987. Ηταν μόλις 5 ετών. O πατέρας της την ανέβασε στην εξέδρα και ο τότε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (στέλεχος τότε του ΚΚΕ) την πήρε και τη σήκωσε στην αγκαλιά του. Η μικρούλα του έδωσε ντροπαλά ένα κόκκινο γαρίφαλο, που τότε ήταν πιο μεγάλο από τη γροθιά της. Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε φωτογραφικά.

Πέρασαν χρόνια από τότε. Σήμερα είναι μαθήτρια της Γ' Λυκείου και ξαφνικά βλέπει στο προεκλογικό φυλλάδιο του νυν βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, Π. Παρασκευόπουλου, να φιγουράρει η φωτογραφία του 1987.

Μεγάλη κοπέλα, σήμερα, η Ελενα, με γράμμα που αποστέλλει στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, του ζητά πίσω το Κόκκινο Γαρίφαλο: «Καθώς μεγάλωνα έμαθα ότι το γαρίφαλο, εκτός από λουλούδι είναι και σύμβολο, είναι και έμβλημα... Εμαθα πως οι Αμερικανοί, Γερμανοί και άλλοι, έχοντας το ελεύθερο από την κυβέρνηση που υποστηρίζετε, πέρασαν λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους για να σπείρουν το θάνατο ακόμη και σε συμμαθητές μου στη Γιουγκοσλαβία»...

«Λυπάμαι πολύ κύριε Παρασκευόπουλε, αλλά θέλω πίσω εκείνο το γαρίφαλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ