Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καθορίσεις εσύ το αύριο

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Σοφιανός και Λ. Κανέλλη μίλησαν στους σπουδαστές και απάντησαν στο ερώτημα γιατί πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ

Να επηρεάσεις τις εξελίξεις σήμερα και να τις καθορίσεις αύριο. Το μήνυμα αυτό απηύθυναν προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας χτες οι νέοι κομμουνιστές, καλώντας τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ για Μέτωπο Λαϊκό. Δεσμεύτηκαν ότι η 10η Απρίλη θα είναι για τους κομμουνιστές άλλη μια μέρα οργάνωσης, προγραμματισμού, συντονισμού της δράσης με όλο το λαό, αλλά και «σήκωμα των μανικιών» για να πιάσουν αμέσως δουλιά.

Δουλιά σκληρή και ασταμάτητη - όπως άλλωστε δεσμεύτηκαν τόσο η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α` Περιφέρεια Αθήνας Λιάνα Κανέλλη, όσο και ο Γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός , υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ - για να αναπτυχθούν οι αντιστάσεις ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί η συμπόρευση και συμπαράταξη του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ, η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Κόμματος θα σημάνει την ελπίδα, ένα άλλο όνειρο, αφού τα όνειρα της νεολαίας δεν μπορούν να συμβαδίσουν με αυτά που τους ετοιμάζουν οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, αυτοί οι μονομάχοι που τσακώνονται για την εξουσία, για τη διαχείριση της ίδιας πολιτικής, που και οι δύο θέλουν να ακολουθήσουν πιστά, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ, της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Και ήταν πολλοί αυτοί οι σπουδαστές που χτες έδωσαν δυναμικό και μαζικό «παρών» στην εκδήλωση της ΚΝΕ που έγινε στο ΤΕΙ Αθήνας, για να συζητήσουν με τους Κομμουνιστές, να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς για το τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, αλλά και να ακούσουν τις θέσεις, προτάσεις του ΚΚΕ που παρουσίασαν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι απάντησαν γιατί σ' αυτές τις εκλογές πρέπει οι νέοι να ψηφίσουν ΚΚΕ. Μια συζήτηση που διακόπηκε πολλές φορές τόσο από τα απανωτά χειροκροτήματα, αλλά και τα δυναμικά συνθήματα.


«Τα δύο μεγάλα κόμματα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της κοινωνίας της πληροφορίας, στο όνομα ότι "έτσι είναι η κατάσταση" θέλουν να πείσουν το λαό και τη νεολαία ότι είναι μονόδρομος η ΕΕ και η ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ και η νέα τάξη βαρβαρότητας και στα πλαίσια αυτά πρέπει να προσαρμοστούμε», είπε ο Ν. Σοφιανός, για να συνεχίσει ότι «καλλιεργούν στη νεολαία και το λαό τη λογική της προσαρμογής, το ρεαλισμό της μιζέριας, της υποταγής. Θέλουν οι νέοι να μάθουν και να δεχτούν ότι θα ζήσουν με την ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την αβεβαιότητα, παρακολουθώντας την εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Εμείς καλούμε το νέο να ακολουθήσει τη λογική της ρήξης με το κατεστημένο, της σύγκρουσης για τα δικαιώματά του. Αν θέλουμε να απαντήσουμε σήμερα στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η κυρίαρχη πολιτική, πρέπει να ακολουθήσουμε μια πορεία ανυπακοής, ρήξης, σύγκρουσης με την κυριαρχία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Πρέπει να στριμώξουμε αυτή την πολιτική στους δρόμους με τους αγώνες. Εχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στο αύριο, στις 10 Απρίλη, για να είναι πιο δυνατή η φωνή του λαού μας για να δυσκολέψει τα σχέδιά τους», κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.

«Δεν ήρθαμε να ζητήσουμε το σταυρό σας, αλλά να μοιραστούμε μαζί το σταυρό που θα κουβαλήσουμε για τα επόμενα χρόνια», είπε στη συνέχεια η Λ. Κανέλλη, που με τον δικό της χειμαρρώδη τρόπο παρουσίασε με επιχειρήματα, γιατί ένας νέος πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ, ενημερώνοντας για τη λαίλαπα που ετοιμάζεται μετά τις εκλογές στην παιδεία, στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, για τα «μεγάλα έργα» - όπως για παράδειγμα το Μετρό που στοίχισε 60 δισ. το χιλιόμετρο και σε βάρος των εργαζόμενων - αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει τη μετα-ΟΝΕ εποχή. Γι' αυτό και κάλεσε «ή θα τους μπούμε σφήνα και θα είναι κατακόκκινη και αποφασιστική ή θα μας δαγκώσουν το μέλλον».

Μίλησε επίσης για την άγρια ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τον πόλεμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όπου μυρίζει καμένη σάρκα, μυρίζει συγχρόνως κέρδος και συμφέροντα».

«Τα αστεία τελείωσαν και οι απορίες πρέπει να γίνουν κραυγές», παρότρυνε η Λ. Κανέλλη τους νέους, καλώντας τους συγχρόνως «να μη δώσουμε τη συναίνεσή μας για την καταστροφή μας», αλλά και ότι «δε θα πρέπει 20άρηδες και 25άρηδες να παραχωρήσουν με την ψήφο τους το μέλλον τους σ' αυτή την πολιτική, αλλά και να πληρώσουν οι ίδιοι το χαρτί και το σκοινί με το οποίο θα τους τυλίξουν».

Στη συνέχεια ακολούθησε βροχή από ερωτήσεις και ένας γόνιμος διάλογος ειδικότερα για την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, το αιματοκύλισμα των λαών, τα αδιέξοδα στο χώρο της παιδείας, την ανεργία, ενώ εκφράστηκε ιδιαίτερα η αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ