Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβέρνηση για... όλους

«Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», λέει και ξαναλέει καθημερινά ο Κ. Καραμανλής. Και, βέβαια, γι' αυτό δεν μπορεί να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία. Οποιο κόμμα και αν κερδίσει τις εκλογές και - χάρις στον καλπονοθευτικό νόμο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσει μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι για όλη τη χώρα και για όλους τους Ελληνες. Θα θέλει, μάλιστα, η πολιτική του, να υλοποιείται από όλους, χωρίς αντιδράσεις.

Στο ζήτημα αυτό, στην πολιτική δηλαδή, βρίσκεται και το ζουμί της υπόθεσης. Και, δυστυχώς, για τον κ. Καραμανλή, η πολιτική της ΝΔ - όπως και όσα σχετικά λέει στη χτεσινή συνέντευξη - μοιάζει με αυτή της σημερινής κυβέρνησης, σαν δυο σταγόνες νερού. Το ποιος αντιγράφει τον άλλον, εμάς δε μας ενδιαφέρει. Το σίγουρο είναι ένα: Οσο είναι όλων των Ελλήνων η σημερινή κυβέρνηση - με την έννοια που δίνει ο Κ. Καραμανλής - άλλο τόσο θα είναι και αυτή της ΝΔ, στο ενδεχόμενο νίκης της. Αλλο τόσο θα είναι και αυτή του ΠΑΣΟΚ, στην αντίθετη περίπτωση.

Γι' αυτό και επαναλαμβάνουμε: Το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών της 9ης Απρίλη, δεν είναι ποιος από τους δύο θα βγει στην κυβέρνηση, αλλά πόσο αποφασιστικά θα ενισχυθεί το ΚΚΕ. Πόσο δραστικά θα μειωθεί το άθροισμα των ποσοστών του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ