Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σαββατοκύριακο χωρίς πολιτικές εκτιμήσεις

Μέχρι και την Παρασκευή θα μπορούν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να μεταδίδουν πολιτικές εκπομπές και διαφημιστικά μηνύματα κομμάτων. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών, το Σάββατο και την Κυριακή και μέχρι τις εφτά το βράδυ οπότε και κλείνουν οι κάλπες, δεν επιτρέπεται η μετάδοση από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα διαφημιστικών μηνυμάτων και συγκεντρώσεων των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, δεν επιτρέπεται η μετάδοση εκπομπών πολιτικού διαλόγου ή εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, με εξαίρεση τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ολοκληρώνονται στο μεταξύ και οι τελευταίες διαδικασίες για την ψηφοφορία της 9ης Απριλίου. Σήμερα οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές δημοσιεύουν το πρόγραμμα ψηφοφορίας. Επίσης, σήμερα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι έφοροι αυτών πρέπει να έχουν φτάσει στον τόπο διορισμού τους, όπου και θα ψηφίσουν.

Μέχρι και τις 8 του Απρίλη, τέλος, μπορούν οι νομάρχες να αλλάξουν τα εκλογικά κέντρα ψηφοφορίας, για λόγους ανώτερης βίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ