Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αγωνιστική υποδοχή των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 2 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο Δημαρχείο

Σκηνικό αποδοχής της παρουσίας των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν στις 1 και 2 Ιούνη στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθεί να στήσει με κάθε τρόπο ο δήμαρχος της πόλης Γ. Αλεξανδρής, την ίδια ώρα που ο λαός ετοιμάζεται να τους «υποδεχτεί» αγωνιστικά. Ετσι χτες το μεσημέρι, με εντολή του δημάρχου, συνεργεία του Δήμου κατέβασαν το πανό της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», που διακήρυττε «Φονιάδες ληστές υποκριτές Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είστε ανεπιθύμητοι» και καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο Δημαρχείο.

Η απαράδεκτη αυτή πράξη του δημάρχου φανερώνει την προσπάθειά του να παρεμβάλει εμπόδια στις λαϊκές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται, ενάντια στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα σχέδιά τους για ποδηγέτηση των λαών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές τους πάντως, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» δηλώνει ότι το συλλαλητήριο της Δευτέρας θα είναι μια πρώτη δυναμική απάντηση στους θιασώτες και τις θεραπαινίδες του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Ατυπη Υπουργική Συνάντηση Αναπτυξιακής Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της πόλης, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Με ανακοίνωσή της, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καταγγέλλει πως η πρωτοφανής αυτή πράξη, για δημοτική αρχή της πόλης από το 1974 και μετά, αποδεικνύει περίτρανα το «πώς κατανοούν ορισμένοι και ανάμεσά τους και οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση ιδεών.

Εκείνο που προφανώς τους ενόχλησε, τονίζει η ανακοίνωση, ήταν το περιεχόμενο του αεροπανό. Το σύνθημα "Φονιάδες, ληστές, υποκριτές Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είστε ανεπιθύμητοι", που αποτελεί το σύνθημα πολλών χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα. Τα αφεντικά τους δυσαρεστήθηκαν και απαίτησαν εδώ και τώρα να κατέβει το αεροπανό.

Εμείς το δηλώνουμε καθαρά ότι το σύνθημα αυτό και το περιεχόμενό του θα το βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους», καταλήγει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ