Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση το Σάββατο 21 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, με τα πανό του ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση της έντασης των προσπαθειών για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς της, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στους εργαζόμενους του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου «δούλεψαν σκληρά» για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με στόχο την αύξηση των καπιταλιστικών υπερκερδών. Οι οικοδόμοι έχουν βιώσει και βιώνουν αυτήν την πολιτική καθημερινά στο πετσί τους. Δουλεύοντας 10ωρα και 12ωρα με πολύ χαμηλά μεροκάματα, με καθημερινά θύματα - θυσία στο Μινώταυρο της ανταγωνιστικότητας. Σε τόπους δουλιάς, που στραπατσάρουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ενώ η απειλή της απόλυσης προσπαθεί να πνίξει «στη γέννα της κάθε προσπάθεια, ατομικής ή συλλογικής αντίστασης και υπεράσπισης των πιο αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας». Την ίδια στιγμή, οι εργάτες της ΣΙΣΣΕΡ, της ΥΒΟΝΝΗ, του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, «όλη η εργατική τάξη βαδίζει το δικό της Γολγοθά, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης».

Γι' αυτό το Συνδικάτο, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους του κλάδου, υπογραμμίζει ότι τη στιγμή που υπάλληλοι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου θα σχεδιάζουν στη Χαλκιδική τη νέα επίθεση στην εργατική τάξη, «έχουμε τους δικούς μας λόγους να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη. Να πυκνώσουμε τα ταξικά μπλοκ, να σχεδιάσουμε τη δική μας αντεπίθεση στα αντεργατικά σχέδια τους» και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πολιτικές προς όφελος της εργατικής τάξης. «Θα διαδηλώσουμε, σημειώνει, ενάντια σε όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που ζούμε, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουμε την κυβέρνηση που υλοποιεί κατά γράμμα τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστών. Να καταδικάσουμε τη ΝΔ ...που θέλει να πάρει τη σκυτάλη για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Να καταδικάσουμε τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που είναι οι στυλοβάτες των κυβερνητικών επιλογών και διαδηλώνουν μαζί με το Κοινωνικό Φόρουμ και το ΣΥΝ, μαζί με τους κάθε είδους διαχειριστές του συστήματος».

Θα διαδηλώσουμε, καταλήγει το Συνδικάτο, με τα πανό του ΠΑΜΕ, με όλα τα ταξικά συνδικάτα: Για καλύτερα μεροκάματα, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενάντια στην επερχόμενη ανεργία, ενάντια στις προσπάθειες κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη μπορούν να γίνονται στα κατά τόπους παραρτήματα του Συνδικάτου και στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (Βερανζέρου 1, 210 3827122 και 210 3827181).

  • Επίσης, καλέσματα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία, Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος και στα τηλέφωνα 210 5227532, 210 5220306, 210 5227469, 210 8221661 και 210 8232201), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (δηλώσεις καθημερινά στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Βερανζέρου 1, από 10 π.μ. έως 6 μ.μ. και στα τηλέφωνα 210 3825437, 210 3825472), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ