Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΥΤΕ «ΣΟΚ» ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΧΕΣ!

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (ΠΑ)ΣΟΚ: «"Δε θα ακολουθήσουμε τις πολιτικές σοκ που θα διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό" είπε ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις (στην εφημερίδα τα ΝΕΑ) του διοικητή Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα - σημειωτέον ότι ο κ. Γκαργκάνας επανήλθε χθες και ανασκεύασε γραπτώς τα περί μειώσεως μισθών. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε όμως και ότι δε θα χαλαρώσει η δημοσιονομική πολιτική "σε μια ευκαιριακή αντιμετώπιση μεμονωμένων προβλημάτων", επιμένοντας στις συγκρατημένες αυξήσεις» (από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

«ΛΙΓΑΚΙ» ΠΑΡΟΧΕΣ...«Με περιορισμένο πακέτο παροχών απαντά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στις πιέσεις κορυφαίων στελεχών για πραγματική κοινωνική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης δηλώνει ότι δε δέχεται πιέσεις, την ίδια ώρα που το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται δέσμη δέκα παροχών ύψους 120 δισ. δρχ. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νικ. Γκαργκάνας έκανε διευκρινίσεις για τα σχόλια που προκάλεσε η συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Και ο κ. Σημίτης αναμένεται να τονίσει σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή ότι εμμένει στην πολιτική σταθερότητας της οικονομίας» (από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: «Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η οικονομική πολιτική προς φιλολαϊκότερη κατεύθυνση, όπως ζητούν τα περισσότερα στελέχη που ασκούν κριτική στον κ. Ν. Χριστοδουλάκη; Ασφαλώς όχι, γιατί τα δημόσια οικονομικά διέρχονται περίοδο ισχνών αγελάδων και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι ούτε για να χρηματοδοτηθεί το πακέτο κοινωνικών παροχών που κατ' έτος εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αλλωστε, πέραν των εσωτερικών απαγορεύσεων, υπάρχουν και εξωτερικές δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές στην οικονομική πολιτική» (Ν. Νικολάου - «ΒΗΜΑ»).

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ: «Αντεπίθεση του Κώστα Σημίτη σε όλα τα μέτωπα σήμερα, με την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στο στόχαστρό του η "σκανδαλολογία της Ν.Δ." και "τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση". Θα απαντήσει στην κατηγορία ότι παραμελεί τα εσωτερικά προβλήματα λόγω προεδρίας και θα διακηρύξει ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. "Με το έργο μας θα διεκδικήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και όχι με τις δημοσκοπήσεις" θα πει» (από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ