Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μίλησε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, για να βελτιώσει την εικόνα της και να παρακάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική της. Στην προσπάθεια αυτή, βεβαίως, συνέβαλε και ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έδειξε να χάνει την πολιτική ισορροπία που επιβάλει η θεσμική του ιδιότητα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία χαρακτήρισε «πιο ιστορική στιγμή μετά την Ανεξαρτησία της». Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος «φιλοτέχνησε» την εικόνα του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και τόνισε ότι ο λαός της Κύπρου «τον κατέστησε αυθόρμητα ίσως τον πιο δημοφιλή πολιτικό σε ολόκληρο το χώρο της Κύπρου και ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις».

Σχετικά με την πορεία του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνέχεια της προσπάθειας για την επίλυση στη βάση του «σχεδίου Ανάν» και σημείωσε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο για να πει: «Εύχομαι και ελπίζω, αυτό το κλίμα να επικρατήσει και στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας και κυριότερα στο πλειοψηφούν κόμμα, που είναι το ΠΑΣΟΚ και είναι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, που η Κύπρος κατάφερε και την ταύτιση πολιτικής και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια».

Ο Κ. Καραμανλής

Σε «κάποια στιγμή στο μέλλον» παρέπεμψε την επίλυση του Κυπριακού ο Κ. Καραμανλής, εμφανιζόμενος όμως περισσότερο αισιόδοξος «απ' ό,τι πριν την 16η Απριλίου». Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Τάσο Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού επισήμανε ότι υπάρχει «μια γενικότερη συναντίληψη», διαπίστωσε ότι μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ «μπορούμε να συνεχίσουμε σταθερά την πολιτική που έχουμε χαράξει, ώστε, με τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, να επιτύχουμε κάποια στιγμή στο μέλλον και την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου». Πιστεύω, κατέληξε, ότι σήμερα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, απ' ό,τι πριν την 16η Απριλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ