Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενιαίο μέτωπο κόντρα στην ιδιωτικοποίηση

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

Στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων στο λιμάνι, των ναυτεργατών, των εργατοτεχνιτών της Ζώνης, των τελωνειακών και εκτελωνιστών, όλων των εργαζομένων του Πειραιά, για να αποκρουστεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και να ανοίξει μια νέα σελίδα στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, κάλεσε τους εργαζόμενους στο λιμάνι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, στα πλαίσια χτεσινής του περιοδείας.

Πρωί, μόλις είχε χαράξει, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, Σ. Κωτσαντή, έφτασαν στο δεύτερο ΣΕΜΠΟ (σταθμό εμπορευματοκιβωτίων). Οι λιμενεργάτες ήδη είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην αίθουσα όπου σε λίγο θα άρχιζε το «τσουρμάρισμα» (ανάθεση της δουλιάς). Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ξεκάθαρα είπε ότι με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο όνομα της «παγκοσμιοποίησης» τα πάντα ξεπουλιούνται. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στα λιμάνια - συνέχισε - συμβαίνει παντού. Ταυτόχρονα ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, στο στόχαστρο και η Κοινωνική Ασφάλιση. Παράλληλα μ' αυτά και φοβούμενοι τις αντιδράσεις του λαού φέρνουν και τον "τρομονόμο". Το ζήτημα είναι ότι μέσα σ' αυτή τη λαίλαπα αυτής της επίθεσης τα κόμματα της Βουλής, η ΝΔ και ο ΣΥΝ, συναινούν σ' αυτή την πολιτική».

«Εμείς, συνέχισε, πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι ο ενωμένος αγώνας, η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης. Οσο θα μεγαλώνει και δυναμώνει η πάλη, θα μπαίνει και η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Ο Σ. Κωτσαντής χαρακτήρισε έγκλημα αυτό που γίνεται σήμερα στα λιμάνια και κάλεσε τους εργαζόμενους να πιέσουν από τα κάτω για να υπάρξει συντονισμός της πάλης όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική. Στην ανάγκη του συντονισμού αναφέρθηκε και ο Γ. Τούσσας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Μετά το ΣΕΜΠΟ η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το 8ο Τελωνείο και το Τελωνείο στην Ακτή Κονδύλη, ενώ στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για να μπει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης στο λιμάνι. Το Ασφαλιστικό αλλά και το ίδιο το μεροκάματο μπαίνουν σε αμφισβήτηση. Κατήγγειλε επίσης όσους συνδικαλιστές - μεταξύ των οποίων τον Θ. Βασιλόπουλο (στέλεχος του ΣΥΝ) - απαιτούν να μπουν ιδιώτες στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ