Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
«Ζουν με την ανασφάλεια»

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που δρομολογεί η κυβέρνηση με γοργούς ρυθμούς με αδιαφάνεια και μυστικότητα, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στην ασφάλεια εργασίας των εργαζόμενων μετά και το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στο κείμενο της Ερώτησης ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι η επιχείρηση «επιβάλλει υψηλούς ρυθμούς παραγωγής και εντατικοποίηση, προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι που θα την κάνουν ελκυστική στην αγορά νικελίου και στις πολυεθνικές. Παράλληλα, εφαρμόζει πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού, επέκτασης των εργολάβων που χρησιμοποιούν ανειδίκευτο προσωπικό κ.ά.».

«Αποτέλεσμα είναι, συμπληρώνει, να υπάρχουν συνεχή εργατικά ατυχήματα, πάνω από τέσσερα το τελευταίο διάστημα με τραυματισμούς εργαζομένων και αποκορύφωμα το τελευταίο θανατηφόρο (εργαζόμενου σε εργολάβο) τη Δευτέρα 12 Μάρτη. Καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ζουν με την ανασφάλεια και τον κίνδυνο της ζωής τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς: Σε ποια μέτρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων, καθώς και για την πρόσληψη προσωπικού και μείωσης των εργολάβων; Αν παίρνει υπόψη της τη θέση των σωματείων για δημόσια ΛΑΡΚΟ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ