Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι των ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΥΠ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου μπροστά στην απειλή πειθαρχικών διώξεων των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που δεν υπέκυψαν στις αυταρχικές πιέσεις για υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών, στη διάρκεια της οποίας δήλωσαν ότι θα στηρίξουν νομικά και συνδικαλιστικά τους υπαλλήλους εναντίον των οποίων θα κινηθεί διαδικασία διώξεων. Επίσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες», την οποία χαρακτηρίζουν επίδειξη πυγμής ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ καλούν την κυβέρνηση να αναζητήσει αλλού τη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Οι ομοσπονδίες έχουν ήδη καλέσει τους δημοσίους υπαλλήλους, που με βάση σχετική εγκύκλιο καλούνται μέχρι 23 Μάρτη να δηλώσουν γιατί δεν υπέβαλαν δηλώσεις «πόθεν έσχες», να απαντήσουν ότι εκτέλεσαν αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου σε ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την αποφασιστική στάση απειθαρχίας των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στο διαβλητό "πόθεν έσχες" των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης» και σημειώνει ότι «δεν αρκούν μόνο οι φραστικές εναντιώσεις», καλώντας «να απαιτήσουν και να επιβάλουν στην ΑΔΕΔΥ και σ' όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν αποφάσεις έμπρακτης αγωνιστικής καταγγελίας και αποτροπής της κυβερνητικής επιχείρησης πειθαναγκασμού των δημοσίων υπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ