Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Κυριακή πορευόμαστε για την ειρήνη...

Σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στους χώρους δουλιάς από άκρη σε άκρη στην Αθήνα και τον Πειραιά, τα μέλη των φιλειρηνικών οργανώσεων έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και τον καλούν να πάρει μαζικά μέρος στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 του Μάη.

Την Κυριακή η «καρδιά» του φιλειρηνικού κινήματος θα «χτυπά» στον Τύμβο του Μαραθώνα... Εκεί, στο συμβολικό αυτό μέρος, χιλιάδες φιλειρηνιστές θα συγκεντρωθούν, για να ξεκινήσουν μια πορεία, να πορευτούν στα βήματα του μάρτυρα και αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, τιμώντας τη μνήμη του, στην επέτειο των 40 χρόνων από τη δολοφονία του.

Με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος, στις 7.30 το βράδυ, ένα τεράστιο φιλειρηνικό «ποτάμι» θα ξεχυθεί στους δρόμους, καταδικάζοντας τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στους νέους βρώμικους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το πρόγραμμα

Η ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας, το οποίο έχει ως εξής:

- 8.00 Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή έναρξης

- 8.30 Εκκίνηση Πορείας

- 9.30 Νέα Μάκρη - Στάση - Ομιλίες

- 12.00 Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση - Ομιλίες

- 13.00 Πικέρμι - Στάση - Ομιλίες

- 15.30 Παλλήνη - Στάση - Ομιλίες - Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

- 17.30 Αγία Παρασκευή - Στάση - Ομιλίες

- 19.30 Πλατεία Συντάγματος - Τερματισμός της πορείας διά της λεωφόρου Βασ. Σοφίας - Ομιλία Θανάση Παφίλη, εκτελεστικού γραμματέα του ΠΣΕ. Συναυλία με τον Γιάννη Θωμόπουλο. Χορευτικό συγκρότημα του Συνδέσμου Διάσωσης Δημοτικών Χορών με την Ευαγγελία Λύτρα.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή, 18 του Μάη, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.
Πούλμαν για τον Τύμβο

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρούν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ., καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-3844.853, 210-3827.303.

Επίσης, πούλμαν για τη Μαραθώνια Πορεία δρομολογούν:

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμπελοκήπων, Γκύζη, Εξαρχείων, στις 7 π.μ., από Ιπποκράτους και Αλεξάνδρας και στις 7.15 π.μ. από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας στις 7 π.μ. από τον ηλεκτρικό σταθμό Νέας Ιωνίας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου, στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα, στις 7 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου).

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου, στις 6.45 π.μ. από το παλιό τέρμα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας, από την πλατεία Δαβάκη στις 6.45 π.μ. για Μαραθώνα και στις 4 μ.μ. από τον ίδιο χώρο για Αγ. Παρασκευή.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης στις 6.30 π.μ. από πλατεία Κολιάτσου και στις 6.45 π.μ. από Αγ. Βαρβάρα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πεύκης στις 7 π.μ. από 13η στάση και στις 7.15 π.μ. από Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου.

- Από το Δήμο Νίκαιας, από το γήπεδο της Νεάπολης στις 7 π.μ. με στάση στο Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες» του Δήμου Κορυδαλλού και από την πλατεία Αγίου Νικολάου στις 7 π.μ. με στάση στην πλατεία Δαβάκη και στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Επίσης, στις 3 μ.μ., για την Αγία Παρασκευή, από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, με στάση στην πλατεία Ελευθερίας Κορυδαλλού, στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας, στην πλατεία Δαβάκη και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

- Από τον Πειραιά στις 7 π.μ. θα ξεκινήσουν πούλμαν από το Δημοτικό Θέατρο για το Μαραθώνα. Στις 2 μ.μ. θα ξεκινήσουν από το Δημοτικό Θέατρο για την Παλλήνη.

- Η Επιτροπή Ειρήνης στο Αιγάλεω δρομολογεί πούλμαν για τον Τύμβο του Μαραθώνα, που θα ξεκινήσει στις 6.20 π.μ. από την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στις 6.40 π.μ. θα περάσει από την Αγία Βαρβάρα στην Ιερά Οδό έξω από το «Πράκτικερ» και στις 6.45 π.μ. από το «Παλατάκι» στο Χαϊδάρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας (2022-05-18 00:00:00.0)
Αύριο η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (2004-05-08 00:00:00.0)
Ενα φιλειρηνικό «ποτάμι» θα ξεχυθεί στους δρόμους του αγώνα (2003-05-14 00:00:00.0)
Πούλμαν για Μαραθώνα και ενδιάμεσους σταθμούς (2000-05-11 00:00:00.0)
Στο Μαραθώνα το αγωνιστικό ραντεβού (1998-05-14 00:00:00.0)
Την Κυριακή στο Μαραθώνα (1997-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ