Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Κατερίνης

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Κατερίνης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα «ΕΚΑΒΗ» στην Κατερίνη από τις Οργανώσεις Πιερίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε η Χαρά Ναβροζίδου, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που αφορούν την απελευθέρωση της Κατερίνης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την άφιξη του ΕΛΑΣ στην πόλη, στις 26 Οκτώβρη του 1944, συνολικά στην αντίσταση του λαού μας και το ρόλο του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, το ρόλο της άρχουσας τάξης που δε συμμετείχε στην Αντίσταση, αλλά και στα διδάγματα που βγαίνουν από τη μελέτη των γεγονότων της εποχής και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το δρόμο που πρέπει να βαδίσει και σήμερα ο λαός μας. Οπως είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίζουμε τα γεγονότα και να εμβαθύνουμε σ' αυτά. Να δείξουμε ότι, όπως και τότε, οι Ελληνες εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να νικήσουν τους σύγχρονους εκμεταλλευτές και κατακτητές, ντόπιους και ξένους. Να διώξουν τα σύννεφα του πολέμου που μαζεύονται ξανά απειλητικά πάνω από τα Βαλκάνια. Για να χτίσουν τη δική τους ξεχωριστή κοινωνία, στην οποία ο εργαζόμενος λαός θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ εμπλουτισμένο με στοιχεία και εικόνες που αφορούν την αντικατοχική δράση στην Πιερία, ενώ στο χώρο υπήρχε έκθεση εγγράφων και αντικειμένων της εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ