Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της Πύλας στον Αυλώνα Αττικής

Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ωρωπού και Αυλώνα του ΚΚΕ για τη μάχη της Πύλας (Κακοσάλεσι). Η συγκεκριμένη μάχη πραγματοποιήθηκε κατά την αποχώρηση των ναζί κατακτητών από την Αττική (13-10-1944), όπου και δυνάμεις του ΕΛΑΣ σε καρτέρι που στήσανε στο στενό της Πύλας, στον Αυλώνα Αττικής του σημερινού Δήμου Ωρωπού, προξένησαν μεγάλες απώλειες στον εχθρό (180 νεκρούς, 40 αιχμαλώτους), ενώ ο ΕΛΑΣ μέτρησε μόνο μία απώλεια, τον ήρωα Μανώλη Καραμπέτσο από την Καισαριανή.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, το ΚΚΕ πρέπει να παλεύει με γνώμονα τη στρατηγική του, να διαμορφώνει αντίστοιχες συμμαχίες, να μη χάνει το στόχο για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού.

Τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διαχείρισης του συστήματος με συμμετοχή των Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αστικές κυβερνήσεις, στην Ευρώπη και αλλού, οδηγεί μόνο σε ενσωμάτωση και σε παροπλισμό του λαϊκού παράγοντα.

Αφού κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων του Ωρωπού και του Αυλώνα στο μνημείο, οι παρευρισκόμενοι, υπό τον ήχο του «Επέσατε θύματα...», κρατήσανε ενός λεπτού σιγή για τους ήρωες αγωνιστές των ΕΛΑΣ, ΕΑΜ, ΕΠΟΝ που έπεσαν για τη λευτεριά της πατρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ